Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ово су највеће свађе иза камера наших ФИЛМОВА! Неки су ОДБИЈАЛИ улоге због колега!

27.08.2020. 21:46
Пише:
Србија Данас/Информер
Poznati
Познати / Извор: Фото: Youtube Printscreen

Сви сукоби у српској кинематографији!

Није ретка појава да тек када се неки домаћи филм или серија емитују, публика сазна да су се "најбољи пријатељи" или "најстраснији љубавници" са екрана мрзели када се камере угасе. Због несугласица у српској кинематографији пуцала су кумства и пријатељства, одбијале се улоге, а неке колеге деценијама нису говориле.

БОЛЕСТ ЈЕ ПОБЕДИЛА: Чувеном глумцу преминуо отац који га је увек подржавао (ФОТО)

БОЛЕСТ ЈЕ ПОБЕДИЛА: Чувеном глумцу преминуо отац који га је увек подржавао (ФОТО)

ЕУФОРИЈА: Буч Кесиди представили нови сингл - погледајте спот за песму "Недеља ујутру"

ЕУФОРИЈА: Буч Кесиди представили нови сингл - погледајте спот за песму "Недеља ујутру"

СПЕКТАКУЛАРНА ПЉАЧКА! Три ЛОПОВА ушла у Лувр и однела МОНА ЛИЗУ - 28 сати нико није приметио да је нема

СПЕКТАКУЛАРНА ПЉАЧКА! Три ЛОПОВА ушла у Лувр и однела МОНА ЛИЗУ - 28 сати нико није приметио да је нема

Ове свађе најчешће се памте!

Док су Паја и Јаре били чувени двојац који нас је толико пута насмејао и дирнуо, глумци Павле Вуисић и Миодраг Петровић Чкаља никако нису могли да нађу заједнички језик. Током снимања "Камионџија" готово да нису ни говорили, али нису дозволили да се то осети у њиховом раду.

Публика није могла да поверује у нетрепељивост међу камионџијама. Њен разлог био је другачији приступ послу - Чкаља је био професионалац, док је Вуисић био нешколовани глумац, али сирови, прави таленат.

Pavle Vujisić
Павле Вујисић / Извор: Фото: Youtube Printscreen/ РТС Културно-уметнички програм - Званични канал

- Ја Чкаљу никада нисам упознала. Када мало боље погледате Чкаљу и Павла, видећете да је то немогућа фузија. Чкаља је стопостотни глумац и до крајњих граница је ишао у својој глуми. Павле уопште није био глумац. Знао је рећи: "Ја се само понашам" - рекла је касније Мирјана Вуисић, Павлова супруга.

ЕМИР КУСТУРИЦА И ГОРАН БРЕГОВИЋ

Редитељ Емир Кустурица и музичар Горан Бреговић годинама не разговарају, иако су чак и кумовали један другом, а јабука раздора била је сарадња на филму "Аризона дрим".

- Што се мене тиче, Брега је завршена прича. Прекинули смо сваки контакт када ме је преварио за музику у филму "Аризона дрим". Платио сам му да напише музику, а он ми је подметнуо једну корзиканску, јеврејску песму. Тако је он код мене зарађивао. Још ме је и обрукао код Игија Попа - објаснио је Кустурица својевремено.

Због тога што је без дозволе користио његову музику у филму "Аризона дреам" Емира Кустурице и представио је као своју, Горан Бреговић исплатио је француском музичару Енрику Масијасу одштету од милион евра, када га је овај тужио. Песму је, иначе, у филму извео Иги Поп, ни сам не знајући да је реч о плагијату.

БОЖИДАР БОЛЕ СТОШИЋ И МИОДРАГ ПЕТРОВИЋ ЧКАЉА

Глумац Божидар Боле Стошић преминуо је пре само пола године, а својевремено је изјавио да није заиграо у "Бољем животу" због свађе са Миодрагом Петровићем Чкаљом.

Miodrag Petrović Čkalja
Миодраг Петровић Чкаља / Извор: Фото: Youtube Printscreen/ РТС Културно-уметнички програм - Званични канал

- У "Бољем животу" ме није било јер сам морао да имам директне сцене с Миодрагом Петровићем Чкаљом. Он је имао код себе списак од осам глумаца с којима није желео да ради. На њему је било и моје име. Нисам желео да дођем на снимање а да ме он избаци. Знао сам да ме то чека - рекао је он једном приликом.

ВЕЛИМИР БАТА ЖИВОЈИНОВИЋ И БОРИС ДВОРНИК

Иконе партизанског филма почеле су да се друже јако млади. Спојио их је посао, а прославили су се улогама у филмовима "Мост", "Битка на Неретви" и "Сутјеска". Сви који су их знали говорили су да је то пријатељство посебно, али као и многа друга, оно није успело да издржи сву трагедију и мржњу коју су ратови 1990-их донели.

Bata Živojinović
Бата Живојиновић / Извор: Фото: Youtube Printscreen/RTS Балканском улицом

Први пут након рата Дворник и Живојиновић су се чули 2004. године преко телефона. Њихово велико јавно помирење догодило се 2006. године када је Дворник из студија сплитског дописништва разговарао са Живојновићем, који је у болници у Београду чекао на операцију срца.

ДАНИЛО БАТА СТОЈКОВИЋ И ПАВЛЕ ВУИСИЋ

Бата Стојковић и Павле Вуисић су у "Маратонцима" и "Ко то тамо пева" играли раме уз раме, али дуго се по Београду причало да се глумачке легенде ван екрана не подносе. Препричавале су се њихове нетрепељивости, а од свих највише она како је Вусилић Бату свом снагом ударио даском по глави када су снимали "Маратонце".

Danilo Bata Stojković
Данило Бата Стојковић / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Stalker СРБ

Но, годинама након што је Бата преминуо, његова удовица Олга отркила је да су све те приче биле пренаглашене.

  

НАЈМРАЧНИЈИ ВИТЕЗ: Стигао је први трејлер за новог Бетмена - фанови (засад) одушевљени! (ВИДЕО)

НАЈМРАЧНИЈИ ВИТЕЗ: Стигао је први трејлер за новог Бетмена - фанови (засад) одушевљени! (ВИДЕО)