Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Погледајте списак ДЕСЕТ НАЈБОЉИХ новогодишњих филмова свих времена! (ВИДЕО)

25.12.2018. 11:55
Пише:
Србија Danas/b92.net
Deca vire i čekaju Deda Mraza
Деца вире и чекају Деда Мраза / Извор: Профимедиа

Уживајте!

Ближе се новогодишњи и божићни празници, који представљају праву радост за децу и за одрасле због годишњих одмора и празничних дана. Тада сви могу да се опусте уз авантуре њихових филмских јунака у новогодишњим филмовима.

НАЈСТРОЖЕ МЕРЕ! Погледајте шта све раде режисери само КАКО не би процурио КРАЈ Игре престола!

Портал "Бизнис инсајдер" (Business Инсидер) је објавио листу од чак 45 најгледанијих новогодишњих филмова свих времена, а ми смо за вас издвојили 10 филмова. 

"Сам у кући“ ("Хоме Алоне" - 1990) 

Овај филм са незаборавним Меколи Калкином у главној улози остао је у лепом сећању свим клинцима деведесетих година. Ево како га је оценио један критичар. 

Др Неле Карајлић: Култура је најважнија ставка једног народа, државе и цивилизације

- Прилично пријатан филм који приказује машту занемареног дечака који има читаву своју кућу како би истражио и играо, а још увек успева да буде забаван кад показује надљудску домишљатост и сналажљивост - Џонатан Росенбаум, "Чикаго ридер".

"Како је Гринч украо Божић" ("How the Grinch Столе Christmas" - 2000) 

Гринч живи на планини, далеко од људи и мрзи Божић. Једног дана он одлучи да украде Божић и то када се људи веселе, који живе испод његове планине... Ево шта је рекла критика за ово остварење. 

Титаник бољи него што јесте? МОЖЕ! Ова сцена је избачена из филма, а НИЈЕ ТРЕБАЛО (ВИДЕО)

- Ако имате мало времена за биоскоп током празника, требали бисте отпутовати у Вовил - Пол Клинтон, CNN.

"Гринч" (" The Grinch" - 2018) 

Гринч је анимирана прича о необичном мрзовољном зеленом цинику који креће у мисију да украде Божић, а чије се срце до краја те авантуре мења захваљујући необузданом духу девојчице која верује у Божић и чаролије празника. 

Кад легендарни Бата Стојковић прича виц, он испадне НАЈГОРИ У ИСТОРИЈИ ФИЛМА! (ВИДЕО)

- Најбоља је за децу и одрасле који једноставно не могу да се носе са љутитим, дијаболошким чудовиштем филмова - оценио је Џони Олексински из "Њујорк поста".

"Поларни експрес" ("The полар express - 2004") 

На Бадње вече један дечак, на ивици пубертета, почиње да сумња у постојање Деда Мраза. Иако га отац, мајка и млађа сестра уверавају да Деда Мраз заиста постоји, дечак закључује да поклоне за сву децу света није могуће сместити у једну врећу, као и да није изводљиво цео свет обићи током само једне ноћи. 

Ко је Schiller и како је развалио Техеран?

- Ово остварење је у 3-Д IMAX верзији и ви беспомоћно доживљавате шок и страхопоштовање од овог "великог", често бучног филма - Ричард Шикел, часопис Тиме.

"Сам у кући 2: Изгубљен у Њујорку" ("Хоме Алоне 2: Лост ин New York" - 1992) 

Кевин Мекалистер (Меколи Калкин) је поново "сам у кући", али овог пута у Њујорку и неће бити сасвим сам, јер ће чувени "Мокри бандити", Хари и Марв, поново закуцати на врата… 

ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Проглашен је најбољи божићни филм свих времена - не бисте погодили који (ВИДЕО)

- Хајде да се суочимо са тим: Калкинов самопоуздани приградски ратник је ушао у митологију целе генерације, а он је њихов Витез у сјајном парку, сигурно изван критике - рекао је Дејвид Ансен из Newsweek-a.

“Вилењак” ("Елф" - 2003) 

Човек је грешком целога свог живота био одгајан као вилењак, да би научено искористио у најважнијем тренутку… 

ВОЛИТЕ ФИЛМ "УМРИ МУШКИ"? Највећа МИСТЕРИЈА у вези с њим је КОНАЧНО решена, једном заувек! (ВИДЕО)

- Фарел (прим.аут. главни глумац) је шаљивџија, тако је и део овог духовитог забавног породичног остварења, када се "прави Божићни дух" мора поново потврдити, успешно надвладава меланхолију урнебесном комедијом - Дејвид Ансен, Newsweek.

"Деда Мраз" ("The Санта Цлаус" - 1994) 

Када "прави" Деда Мраз падне с крова на Бадње вече, разведени отац Скот обуче његово одело и сплетом чудних околности постане нови Деда Мраз. Скот и његов син Чарли убрзо завршавају на Северном полу... 

ОЧИГЛЕДНО НИСУ ГЛЕДАЛИ ЊЕГОВЕ ФИЛМОВЕ! Квентин Тарантино се суочио са лоповима који су му упали у кућу!

- Ово је Аленов (Тим Allen) филмски деби, а лако се види зашто је његов наступ разбијао. У његовом хумору је квалитет без напора, али то је и његова лагана предност - Џеф Шенон, Seattle Тимес.

"Деда Мраз 2" ("The Санта Цлаус 2" - 2002) 

Осам година касније стиже нам други логични наставак "Деда Мраза". Филм је 2003.године номинован за награду Сатурн у категорији за најбољи филм фантастичне тематике. 

Велики успех ФИлмског центра Србије

- То је као кућна забава спремна за гледање уз кокице из микроталасне пећнице - Џин Сејмур, Newsday.

"Божићна прича" ("А Christmas Царол" - 2009) 

Духови одводе старог Ебенезера Скруџа (Џим Кери) на путовање које ће му отворити очи, откривши му истине са којима не жели да се суочи. Скруџ мора да отвори своје срце да би исправио грешке које је годинама чинио… 

РОМАН У РОМАНУ! Оригинално дело славног писца продато за ВИШЕ ОД МИЛИОН ЕВРА!

- Да ли је ова забава постигла безвременост изван свог изузетног изворног материјала?Не - Лиса Кенеди, Денвер Пост.

"Четири Божића" ("Фоур Christmases" - 2008) 

Џенифер Енистон открила о НАСТАВКУ серије "ПРИЈАТЕЉИ": Ево да ли ће га бити!

Кејт (Риз Витерспун) и Бред (Винс Вон) су млади пар, обоје деца разведених родитеља који су се сви оженили по други пут. Та их чињеница ставља пред немогућу мисију - током Божића морају посетити све четири куће у којима сада живе њихови родитељи. Ево шта је критика рекла за ово остварење на десетом месту "Инсајдерове" листе. 

- Уживали смо у њиховој себичној самилости, баш као и ми, кад се осећамо кривима у стварању породичног трага суза - Еми Николсон из часописа Boxoffice.