Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Уочи наступа највећег продуцента данашњице на Exitu: 20 ултимативних хитова Цалвина Harrisa

01.07.2022. 10:45
Пише:
Промо
Exit
Exit / Извор: Фото: EXIT Промо

Цалвин Harris је власник једне од највећих каријера у поп и денс музици данас.

Овај Шкот има пет студијских и један микс албум, девет ЕП издања, чак 44 сингла, 12 промотивних и 40 спотова чији прегледи се броје милијардама! 

Било је тешко одабрати најупечатљивије песме јер Цалвин Harris осликава пун смисао речи „хитмејкер“. Пред вама је 20 хитова, а многе ћемо имати прилике да чујемо по први пут у Србији, у суботу, 9. јула, на Главној бини EXIT фестивала!  

„We Фоунд Лове“ (Rihanna) 2011

Прва песма на којој су заједно радили вероватно је дефинисала звук целе декаде. ЕДМ је био доминантан звук и након година ремикса поп хитова, на радију су се слушале исте верзије песама као и у клубовима. 

„Where Хаве You Беен“ (Rihanna) 2012

Ова песма само је требало да потврди да претходна није случајно била хит. Цалвинова продукција је била храбрија, електронске деонице неочекиване за широку публику. Њхов звук је постао препознатљив и редовно се на фестивалима чује на десетине хиљада људи како хорски импровизује.  

„This Ис What You Цаме Фор“ (Rihanna, Taylor Swift) 2016

Цалвину није страно да дејтује познате девојке и са њима прави музику. Високопрофилна је његова веза са Taylor Swift, која је кришом написала „This Ис What You Цаме Фор“. Под псеудонимом је објављена песма која је постала инстант хит, а и још већи када су Swiftijevci сазнали да је њихова миљеница радила текст и мелодију. 

„И Will Невер Лет You Down“ (Рита Ора) 2014

Пре Taylor, Цалвин је био у дугој вези са Ритом Ором. Тај однос се неславно завршио и због тога нисмо добили цео албум који јој је продуцирао. Ипак, макар је ту један заједнички и изузетно успешни сингл. 

„Данце Wiv Ме“ (Дизее Расцал) 2008

Пре него што је редефинисао електронску плесну музику, Цалвин Harris се играо тада најактуелнијим жанром у Великој Британији – грајмом. „Данце Wiv Ме“ је песма у томе изузетно популарног Расцала. Интересантно је да је тада Цалвин био у ери свог првог албума и радо давао и свој глас. 

„Call My Наме“ (Cheryll) 2012

Након што је изашла из групе Гирлс Алоуд, Cheryll је била најважнија фигура британске поп културе. Сасвим очекивано, удружила се са тада најтраженијим продуцентом и направила сонични заокрет у својој каријери. 

„Yeah 3x“ (Chris Brown) 2010

Harrisova продукција чешће иде са женским вокалима, али је импресивна листа и мушких сарадника. Иако је имала мањи пробој на европско тржиште, Chris Brown хит у Америци броји слушања у милијардама. 

„Ин My Армс“ (Kylie Миногуе) 2010

Kylie је у својој дугачкој и поштованој каријери имала неколико момената када су је људи отписивали. Албум „Апхродите“ радио је легендарни Стуарт Прице, али је продукција сингла „Ин My Армс“ вратила „џепну венеру“ на топ листе. 

„Ундер Цонтрол“ (Alesso, Хуртс) 2013

Цео албум „Мотион“ настаје након великих турнеја и наступа пред бројним фестивалским публикама. Отуда сарадња са Alessom, али и окретање Theu из Хуртса за вокале. 

„Thinking Абоут You“ (Ayah Марар) 2013

Био је ово последњи сингл са албума „18 Months“. Врло брзо је уследио малопре поменути „Мотион“. Цалвин је хтео да покаже да његов успех не зависи од тога да ли певају прослављене звезде. Као сингл је избацио „Thinking Абоут You“ са мање познатом певачицом, а (вероватно као тизер за следећи сингл) у спот убацио Hutchcrafta из Хуртса. 

„Гиант“ (Раг'н'Боне Ман) 2019

Интересантно је да је Цалвин Harris успео да укроти и један такав глас какав има Раг'н'Боне Ман и спакује га у денс хит. Гиант је још једна Цалвинова сарадња која је помогла да се лансира велика каријера. 

„Промисес“ (Сам Smith) 2018

Ово је, према бројкама, једна од најуспешнијих песама Цалвина Harrisa. Нашла се на албуму „Лове Гоес“, који је Сам Smith избацио две године касније, али се у музичкој историји памти као сестра мегахиту „Оне Kiss“. 

„Оне Kiss“ (Дуа Липа) 2018

Као и „Промисес“, ову песму је радила Jessie Reyez. Она је штићеница Цалвина Harrisa, са успешном и соло каријером. „Оне Kiss“ комерцијално је најуспешнији хит суперпродуцента, а представља и преломни моменат у каријери Дуа Липе. Где је Дуа Липа, ту је и свеж летњи хит „Потион“. У припремању овог новог чаробног напитка учествовао је, наравно, Цалвин, а придружио им се и репер Young Thug.

„Феелс Со Цлосе“ 2011, „Summer“ 2014, „My Way“ 2016

Ове песме незванично чине једну трилогију. Интересантне су јер Цалвин на њима пева. За то каже да је заслужан Pharrell, који га је убедио да за то има више него добар глас. 

„Боунце“ (Келис) 2011

Једна од најважнијих песама у Цалвиновој каријери. Тада је одлучио да не пева, већ користи гласове људи које цени. Због реакција на „Боунце“, добили смо десетине хитова током целе деценије. 

„Овер Now“ (The Weeknd) 2020

Њих двојица се знају из бекстејџева разних фестивала. Фотком са Coachelle су тизовали ову песму која је објављена... тек онако. Без много промоције, није чак ни спакована на албум. Два другара мало блејали у студију. Случајно су то две мегазвездетине! 

„How Дееп Ис Your Лове“ (Дисциплес) 2015

Ово је још један пример како Цалвинов печат лансира каријеру. Када је ушао у студио са Дисциплес, песма је великим делом била готова. Али јој је фалило то нешто мало... Осим магичне продукције, наравно и мало публицитета. Добили смо песму лета, али и сваког наредног. Такође смо добили и продуценте који сада раде сами и са другима, али и наступају на највећим светским фестивалима, тако и Exitu ове године. 

„Бламе“ (Јохн Newman) 2014

Пример кроћења још једног великог гласа, али и стављање на мапу истог. Јохн Newman лансиран је овим хитом, а интересатно је да је на песми радио и његов брат Јамес. 

„Феелс“ (Katy Perry, Pharrell, Биг Сеан) 2017

Убрзо нас очекује наставак албума Функ Wav Боунцес Вол. 1. – Вол. 2. На њему се Цалвин фокусирао на залазак сунца, органскије тонове и нетипично за њега – стављао више звезда на једну траку.

Кад смо код Функ Wav Боунцес Волуме 2, Цалвин Harris само што је објавио датум изласка дуго очекиваног албума – чекамо 2. август. Поделио је са публиком и да је на овом албуму сарађивао са А-листом извођача – поред Дуа Липе, ту су 21 Саваге, Тинасхе, Stefflon Дон, Halsey, Пусха Т, Лил Дурк, Offset, Јустин Тимберлаке, Буста Rhymes, Pharrell, Swae Лее и Снооп Dogg!