Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"Извини што те нисам пољубила последњи пут" Осванула порука за Матеја и покренула МИСТЕРИЈУ! Ко је ова девојка? (ФОТО)

22.05.2022. 07:13
Пише:
Србија Данас
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: фото СрбијаДанас,МУП RH,shutterstock

Извесна Ж. М. изазвала пажњу пошто је на дан када је Перишево тело извучено из Дунава на Фејсбуку ставила црну слику у знак жалости, али и написала потресне речи посвећене трагично преминулом Сплићанину

Сандук с телом Матеја Периша (27) јуче је допремљен у његов родни град Сплит, а за несрећним младићем жале и грађани Србије, који су у петак у Цркви Св. Анте у Београду дошли да му кажу последње збогом и његовом оцу Ненаду изјаве саучешће и пруже утеху.

За Сплићанином, који је 18. маја пронађен мртав у Дунаву на београдској Ади Хуји након пет месеци потраге, жале и његови пријатељи, познаници, али и они који га нису познавали. Међу ожалошћенима је и извесна девојка Ж. М., која је Матеју, пошто је његово тело извучено из реке, оставила поруку:

Poruka
Порука / Извор: Фото: Printscreen

- Извини, молим те, што те нисам загрлила и пољубила последњи пут, што ти нисам рекла колико ми значиш и колико те волим... Опрости, срешћемо се на лепшем месту, знам то.

ОБУСТАВЉЕНА ДРАМА У КИКИНДИ: Полиција раскринкала тинејџерке, све време лагале

ОБУСТАВЉЕНА ДРАМА У КИКИНДИ: Полиција раскринкала тинејџерке, све време лагале

БОЛНА ИСПОВЕСТ МАТЕЈЕВОГ ПРИЈАТЕЉА ТЕРА НА СУЗЕ: "Планирао будућност, желео да испуни оцу жељу"

БОЛНА ИСПОВЕСТ МАТЕЈЕВОГ ПРИЈАТЕЉА ТЕРА НА СУЗЕ: "Планирао будућност, желео да испуни оцу жељу"

ЈОШ ЈЕДНА МИСТЕРИЈА У СЛУЧАЈУ МАТЕЈА ПЕРИША! Бивши ДБ-овац указао на детаљ који је свима промакао: Ово излази из оквира

ЈОШ ЈЕДНА МИСТЕРИЈА У СЛУЧАЈУ МАТЕЈА ПЕРИША! Бивши ДБ-овац указао на детаљ који је свима промакао: Ово излази из оквира

Кажи ако нешто знаш

Мистериозна девојка је уз ову поруку, коју је објавила у једној од бројних Фејсбук група посвећених Перишу, оставила и три срца, као и уплакане емотиконе. - Она је такође, пошто је откривено да Сплићанин више није међу живима, као своју профилну слику на Фејсу оставила само црну позадину, што представља знак жалости, односно тако је желела да покаже својим виртуелним пријатељима да пати.

Испод те фотографије пријатељи су јој остављали знак питања, али она није желела да објашњава због чега је тужна - каже наш извор и додаје да се сада људи, који су помно претходних 139 дана пратили потрагу за Перишем, питају ко је та девојка.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Ако си лично познавала Матеја, треба да кажеш ако нешто знаш... Свака ситница може помоћи у откривању праве истине. Ово ми је мало сумњиво, јер он никога у Србији није познавао, мало је све то чудно - писали су корисници друштвене мреже испод објаве Ж. М.

 Медији су ступили у контакт са Ж. М., а она нам је објаснила да је Матеја упознала на мору.

- Да, познавали смо се, упознали смо се на мору. Као што већ вероватно знате, радио је као скипер. Упознали смо се на мору, а касније се наставило дружење. Он је био особа која је могла сваког волети, буквално свакога - каже ова девојка и додаје да је Матеј увек имао велике планове.

Питања без одговора

Подсетимо, Сплићанин је нестао уочи дочека Нове године у Београду, где је дошао с друговима. Како је истрага утврдила, Матеј је кобне ноћи сам изашао из клуба "Готик" у Бетон хали, затим трчао до Сава променаде и ушао у Саву. Његово тело испливало је 18. маја на Ади Хуји, а утврђено је да се утопио, те да смрт није била насилна. Ипак, иако је тело пронађено и агонија завршена, нека питања у вези са овим случајем заувек ће остати без одговора.

- Зашто је изашао из клуба сам, у мајици кратких рукава? Зашто је трчао и покушавао да заустави такси, зашто је ушао у реку, као и због чега је звао Мају Сопту, своју суграђанку, уочи нестанка - подсећа извор.

Детаљ на крсту

Година смрти 2021.

Опело за Матеја прекјуче је одржано у Цркви Св. Анте у Београду. Били су присутни београдски надбискуп Станислав Хочевар, као и патријарх српски Порфирије, а бројни грађани су са цвећем и свећама у рукама дошли да се опросте од младића.

Многима је запало за око да је на крсту, поред Матејевог имена и године рођења, као година смрти уписана 2021. година, у којој је нестао. Његов отац Ненад Периш, који је унео ковчег са синовљевим телом у цркву, а потом га и изнео, захвалио је свима, истакавши "да свог сина води кући, у њихов Сплит". Ненад је јуче на свом Фејсу објавио песму Оливера Драгојевића "Стине".

- Не остављај ме сад, у понору без дна - гласи један стих Драгојевићеве песме.

Београђанка открила

Мој брат је нестао и нађен је на исти дан као и Матеј

Многобројни Београђани дошли су у цркву како би упутили последњи поздрав Сплићанину, а у тој тужној поворци била је и Снежана, која је испричала невероватну причу.

- Срце ми је рекло да дођем. На исти дан, 31. децембра, пре 30 година мој брат је нестао у Дунаву, преврнуо се чамац са њих петоро и испливао је код Смедерева пет месеци касније, 18. маја. Исти датуми као код Матеја. Живим у близини и морала сам да дођем. Знам шта то значи. Имаће родитељи шта да сахране, где да оду да се исплачу, свећу запале. То су страшне ствари. Четворица другова мог брата никада нису испливала - рекла је наша суграђанка, која је поред крста оставила беле руже.