Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПЕВАЧИЦА СЕ ЧЕТИРИ МИНУТА ГРЧЕВИТО БОРИЛА ЗА ЖИВОТ..." Тужилац ДО ДЕТАЉА описао како је Јелена Марјановић умрла

10.07.2022. 14:44
Пише:
Србија Данас
Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

У завршној речи пред пресуду Зорану Марјановићу, тужилац је до детаља описао последње тренутке живота убијене певачице "Гранда", те нагласио да она није очекивала напад

У завршној речи пред пресуду Зорану Марјановићу, оптуженом да је 2. априла 2016. на насипу Црвенка у Борчи убио супругу Јелену Марјановић (33), тужилац је до детаља, на основу анализа стручњака, описао последње минуте живота покојне певачице "Гранда", као и начин на који је она умрла.

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ТОПОЛЕ: Двоје погинуло у судару аутомобила, још двоје тешко повређно

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ТОПОЛЕ: Двоје погинуло у судару аутомобила, још двоје тешко повређно

ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊА ПОРУКА НАСТРАДАЛОГ МЛАДИЋА КОД СОМБОРА: Три сата пре удеса објавио ОВАЈ СНИМАК

ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊА ПОРУКА НАСТРАДАЛОГ МЛАДИЋА КОД СОМБОРА: Три сата пре удеса објавио ОВАЈ СНИМАК

МЛАДИЋ УЛЕТЕО АУТОМ У КАНАЛ И УТОПИО СЕ? Испливали потресни детаљи из Баранде, ОНЕ су га прве пронашле

МЛАДИЋ УЛЕТЕО АУТОМ У КАНАЛ И УТОПИО СЕ? Испливали потресни детаљи из Баранде, ОНЕ су га прве пронашле

Изрицање пресуде заказано је за 22. јул, а у петак су тужилац и Марјановићеви адвокати у Вишем суду у Београду сатима образлагали због чега Зоран мора бити проглашен кривим и осуђен на 40 година робије, односно због чега мора бити ослобођен кривице!

Спала патика и гумица

Тако је тужилац навео "да је доказано да је окривљени Зоран Марјановић у стању урачунљивости, са умишљајем, на свиреп и подмукао начин, усмртио Јелену Марјановић".

- Окривљени је смишљено извршио кривично дело када се оштећена томе није надала и није могла да пружи никакав отпор - рекао је тужилац, а затим навео да је Јелена прво покушала да побегне од повредиоца, а да је потом покушала да се одбрани.

- Оштећена је настојећи да побегне од повредиоца трчала преко травнате површине где јој је спала патика, затим је прешла око 27 метара када јој је испао мобилни телефон, након чега је прешла 26 метара и тада јој је спала гумица за косу, па је усмерила кретање ка каналу, када је највероватније задобила повреду левог лакта и теменог предела, док су смртоносне повреде главе настале у каналу и, с обзиром да је утврђено удисање течности и страног тела биљног порекла, била је жива када је њено тело доспело у воду. Одбрамбене повреде указују да се бранила, истурајући повређене делове тела да би се заштитила од удараца - образложио је у завршној речи тужилац.

Он је даље навео да сматра да је Јелена "од момента уочавања опасности, док се још налазила на травнатој површини када је почела да трчи и бежи, несумњиво осећала страха високог интезитета".

Zoran Marjanović na pomenu supruzi Jeleni
Зоран Марјановић на помену супрузи Јелени / Извор: Србија Данас

- Ради се о тзв. примарном страху, нагону за самоодржањем. Примарни страх високог интезитета је код оштећене имао обележја ужаса или престрављености. Као нагло настало, интезивно и краткротрајно стање емоција, примарни страх је код оштећене трајао од уочења опасности, до губитка свести у самом каналу, што би према подацима из списа могло износити укупно три до четири минута - рекао је тужилац:

Грозан начин

- Свирепост убиства доказује се вештачењем од стране комисије вештака, јер је извршено на грозан начин, изазива гнушање околине и због чињенице да је оштећена лишена живота уз наношење великих физичких и психичких болова и патње при свести жртве. Убиство је извршено са циљем да се жртви причини бол и непотребна патња. Извршилац је хтео да убије жртву на свиреп начин, па чак и да ужива у томе.

Покушали смо јуче да ступимо у контакт са Зораном Марјановићем, али он није одговорио на наше поруке.

Адвокати одбране

Зоран има необорив алиби, невин је

За разлику од тужиоца, четворица бранилаца Зорана Марјановића, у петак је навело да суд мора да га ослободи, јер је он невин и нанета му је велика неправда.

- Зораново најјаче оружје је истина. Тужилаштво ништа није доказало на суду. Зоран је уништен човек, он је заправо оштећен - рекао је адвокат Никола Думнић, док је адвокат Вељко Делибашић нагласио "да Зоран није убио Јелену и да је тешко бранити невиног човека":

- Зоран има необорив алиби. Његова ћерка је испричала да је све време на насипу била са оцем.

Тужилац тврди

Окривљени не говори истину

Тужилац је у својој завршној речи навео и да је окривљени Марјановић негирао кривично дело, бранећи се да ниједног тренутка није силазио са насипа и прилазио месту на ком је касније пронађен леш, што је у супротности са налазом и мишљењем вештака.

- Окривљени не говори истину када тврди да није убио своју супругу - закључио је тужилац, истичући да је одбрана окривљеног нелогична, неживотна и манипулативна:

- Стиче се утисак да је он сам себи креирао одбрану, односно да је имао већ припремљену одбрану. Ако је окривљени у овом случају невин, зашто одбија да одговара на питања јавног тужиоца на главном претресу и одбија да учествује у давању својих одговора у прилог своје невиности. Можда се потајно прибојавао да ће му бити постављено питање на које неће дати одговор за своју невиност.

Јеленине повреде

x 8 удараца тупог, тешког и металног оруђа по слепоочници, темену, потиљку и лицу

x Одбрамбене ране на шакама и лактовима

x Модрице и огреботине по ногама и трупу

Хронологија злочина по тврдњама тужиоца

2. април 2016. године:

x 16.36 сати - Зоран и Јелена долазе на насип

x 16.38 сати - Зоран гаси мобилни телефон

x 17.00 сати - Наступа Јеленина смрт

x 17.04 сати - Зоран поново постаје доступан

x 19.35 сати - Зоран у ПУ Београд пријављује женин нестанак

3. април 2016. године:

x 14.23 сата - У каналу пронађен Јеленин леш

БОНУС ВИДЕО: Убиство у Лесковцу - Биљана забетонирала мужа