Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИЈЕ ОСЕТИО САОСЕЋАЊЕ ЗА ЖРТВЕ? Возач "аудија смрти" рекао да кривицу за несрећу сноси његов отац, али и болест

14.06.2021. 16:09
Пише:
Србија Данас/Курир
nesreća
несрећа / Извор: Фото: БлицТВ printscreen/Profimedia

На данашњем рочишту сведочили су вештаци Судске медицине, међу којима и психолог која је изнела изненађујуће тврдње за јавност, а из разговора који је водила са Стаменковићем након удеса где су погинуле две жртве.

Немања Стаменковић (20) који је својим "Аудијем кватро" 4. јануара усмртио Андреја Пренкљушаја (12) и Дејана Илића (48) на Булевару Медијана у Нишу, није осетио никакво саосећање за жртве и њихове породице након удеса.

ЕГИПАТ спустио цене! ХУРГАДА на 10 ноћи - All инцлусиве од 485€

ЕГИПАТ спустио цене! ХУРГАДА на 10 ноћи - All инцлусиве од 485€

"ИДИ КУЋИ, САМ ЋУ ДОЋИ"... НИКАД СЕ ВИШЕ НЕЋЕ ВРАТИТИ: Уплакани деда настрадалог дечака (10) тврди: Није сам скочио

"ИДИ КУЋИ, САМ ЋУ ДОЋИ"... НИКАД СЕ ВИШЕ НЕЋЕ ВРАТИТИ: Уплакани деда настрадалог дечака (10) тврди: Није сам скочио

ОПТУЖЕНИ НЕГИРАЛИ КРИВИЦУ: Познат датум наставка рочишта у процесу "Јовањица 2", суђење ће бити отворено за јавност

ОПТУЖЕНИ НЕГИРАЛИ КРИВИЦУ: Познат датум наставка рочишта у процесу "Јовањица 2", суђење ће бити отворено за јавност

На питање психологице Сузане Тошић Голубовић "ко је крив за трагедију?" рекао јој је: "да пола кривице сноси његов отац који му је дао ауто, а друга половина се односи на болест која му је у току вожње изазвала прво грч у врату, а касније и вртоглавицу"!?

На данашњем безмало шесточасовном рочишту сведочили су вештаци Судске медицине, међу којима и ова психологица која је изнела изненађујуће тврдње за јавност, а из разговора који је водила са Стаменковићем након удеса где су погинуле две жртве.

- Он је само у једном тренутку интервјуа рекао да му је жао мајке која је изгубила дете, али за остале то није био случај. Причао је више о себи, о детињству. Показао је одсуство емпатије, али и кроз Плућиков тест БИАС тест се видело да жели да себе представи као социјално пожељну личност, друштвену особу, као лице које није агресивно. Могуће је да је прибегао манипулацији, а могуће је и да је заиста такав - рекла је свој став специјалиста психијатрије и вештак Тошић - Голубовић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Она каже да у свом искуству млади људи криви за несрећу кажу да су били пијани или на неки начин признају кривицу, поједини и заплачу, али да то није случај са Стаменковићем.

- У време трагедије он је имао 19 година и три месеца, наш тест је био са његових 19 и по година и могу рећи да његово сазревање још није довршено, али да је он сазрео у оквиру својих вршњака. На моје питање "ко је крив" он је рекао: отац који му је дао ауто и та његова болест" док није имао аутентични осећај своје кривице. У неким деловима тестови су му били и да кажемо занимљиви - наводи ова специјализанткиња психологије.

Председник комисије вештака из Судске медицине, Радован Караџић рекао је данас на суду да Стаменковић није имао физиолошке или неуролошке тегобе у време несреће, а како је овај млади Београђанин раније навео. Караџић је уз своја објашњавања у неколико наврата говорио да се Стаменковић жалио на "наводну болест".

- Био сам присутан током прегледа окривљеног. Над њим је урађен детаљан преглед, а онда су се тражиили додатни налази. Урађен је колор доплер, магнетна резонанца и ЕЕГ. Налази немају показатеље који су могли да утичу на здравстврно стање окривљеног у време несреће - рекао је доктор Караџић.

Како се сазнаје од специјалисте неурологије, вештака и докторке Мирославе Живковић, Стаменковић се жалио на грч у врату, вртоглавицу, појачано трептање па је рекао да му се "мрачило пред очима", шуштање у ушима.

- Њему након несреће нико није мерио притисак, али после тога му је измерен 150 са 100 тако да је добио терапију за хипертензију. Он је све време након удеса показивао да у њему има појачаног адреналина, био је блед и у неком тренутку је заплакао. Био је уплашен. Имала сам задатак да прегледам сва његова органска обољења као што су проблеми у глави, врату, кичми и нисмо нашли симптоме тих болести на које се жалио. У сваком случају био је свестан јер је у једном тренутку узвикивао "не,не,не" у самом тренуку несреће - рекла је она.

На суду је речено да је, заиста, можда и имао вртоглавицу и остале симптоме, али да је могуће да је дошло до субјективног осећаја.

- Када смо ушли после кружног тока код Стоп шопа на Булевар Медијана поред нас паралелно је било једно возило за које ми се чинило да се цимнуло према нама као да ће да нас удари. Тада сам осетио маглу пред очима, с обе руке стиснуо волан и на њега наслонио главу. Не сећам се боје и марке возила, рекао је Стаменкович раније на суду када се и изјаснио "да није крив" за трагедију.

Сва обољења које је навео Стеманковић косе се са инстиктивним понашањем возача од који би свако "газио кочницу"(јер је био свестан), а не би додавао гас. Независно судско тумачење је да је он ишао на булевару где је дозвољено 60, чак 131 километар на сат. А, заступници жртава тврде да се у том тренутку кретао 152 километара на сат.