Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, ГОРАН ЏОНИЋ УХАПШЕН ЈЕ ЗБОГ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Умешао синове, није препознао браћу Јојке, падао на сахрани... ШТА СЕ ЗНА ДО ДАНАС?!

20.02.2022. 16:41
Пише:
Србија Данас/Курир
Džonić
Џонић / Извор: Фото: Профимедиа/Фацебоок/СД/илустрација

Ретроспектива.

Прошла су тачно четири месеца откако је 20. октобра ухапшен Горан Џонић, бивши ватрогасац из села Моравац, осумњичен да је у септембру убио своје рођаке Горана, Гордану и Лидију Ђокић. Мистериозни нестанак Ђокића, а потом и проналазак њихових угљенисаних тела интригирали су јавност од првог дана, а прави шок је уследио три недеље после злочина, када је ухапшен Горан Џонић, Ђокићев брат од тетке и особа од поверења.

Један од најбизарнијих тренутака у овом незапамћеном убиству је да се Џонић појавио на њиховој сахрани и скрштених руку испратио опело и њихов укоп.

СРБИЈА МОЖЕ МИРНО ДА СПАВА: "Панцир С1" сада чува нашу земљу, у Сирији испољио ЛАВОВСКУ снагу и моћ (ВИДЕО)

СРБИЈА МОЖЕ МИРНО ДА СПАВА: "Панцир С1" сада чува нашу земљу, у Сирији испољио ЛАВОВСКУ снагу и моћ (ВИДЕО)

Младића (19) ухватили на обали Дрине, у аутомобилу је покушао да сакрије 8 мигранта

Младића (19) ухватили на обали Дрине, у аутомобилу је покушао да сакрије 8 мигранта

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА НА ПУТУ НЕГОТИН - ЗАЈЕЧАР: Две особе задобиле повреде

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА НА ПУТУ НЕГОТИН - ЗАЈЕЧАР: Две особе задобиле повреде

- Џонић је ухапшен након што је свом брату од стрица вратио дуг од 10.000 евра. То се прочуло и он је на првом саслушању признао да је пратио Ђокиће. Он је тада, у цео случај умешао своје синове Милана и Стефана, али и Костадина и Александра Милошевића, мештане Моравца - каже извор:

- Осумњичени је испричао да је имао посебан телефон којим је наводно јављао браћи Милошевић, познатијим у селу под надимком Јојке, кретање породице свог брата. Једног од њих је оптужио као егзекутора, али све је то "пало у воду" када је на препознавању у полицијској станици показао на погрешног човека, односно, није препознао једног од браће.

Нису сумњали у рођака

Бака Стојанка тугује за Лидијом, Џонић је сам побио наше најмилије

Породица Ђокић и део фамилије која припада покојној Гордани, и даље је у шоку због трагедије која их је задесила. - Већ четири и по месеца од нестанка наших најмилијих чекамо да се нешто догоди, али ништа.Ми смо у неизвесности. Не могу и не желим ја да се мешам у рад суда, али сви сведоци су испитани, за његове синове су рекли да су били на послу те ноћи, па мислим да је ово само његово дело - каже Верица Ђокић, снаха покојног Горана: - Бака Стојанка тугује за свима, а највише за Лидијом. Како све ово преживљава само она зна. Лично нисам могла да претпоставим да је Џонић могао тако нешто да уради. То ми није падало на памет. Њему је нешто припадало тешко на сахрани, али сви па и ја смо мислили да је то због шећера јер је дијабетичар и на инсулину годинама. Не ја, нико овде у селу није помислио да је то из неког другог разлога. Он је такав човек, само га паре занимају, ништа друго - испричала је Верица Ђокић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Део новца који је узет од Ђокића пронађен је закопан у усисивачу на имању Џонићевог сина, а бивши ватрогасац је тада хладнокрвно рекао да су Милошевићи оставили новац ту "јер је то безбедно место", а потом и навео да је паре можда укопао он, а можда и синови.

Од хапшења, крајем октобра, у притвору се осим Џонића налазе његови синови, али и браћа Јојке. Андрија Магделинић, адвокат браће Милошевић је више пута рекао медијима "да све указује на то да је Џонић сам извршио кривично дело". Његов брат Младен, такође заступник Милошевића каже да има посредних и непосредних доказа који подржавају ту тврдњу.

- Прво су ту снимци на којима се види како обилази локације где ће касније бити нађена тела и изгорели аутомобил. Друго постоје докази да је купио гориво које је сипао у канистар, а знамо да су тела спаљена. За новац који је нађен, он нема доказа о пореклу, а неспорно је да се ради о новцу из Ђокићевог аутомобила.Џонићев пиштољ нађен је у оџаку у Алексинцу, значи да је хтео да га сакрије. Вештачење не каже да је из тог пиштоља пуцано на Ђокиће, али га и не искључује што значи да је тим пиштољем могло да се изврши убиство - каже адвокат:

- Чак се и у његовом психијатријском вештачењу каже да има агресивну црту јако изражену и да је склон да крши све норме понашања ради користољубља. Иако је он покушавао на саслушањима да покаже да је уплашен, благ и слично, неколико сведока су рекли изричито да је умео зарад новца много тога да уради. Као врх доказног поступка је његови биолошки материјал нађен на мору предмета као и на пиштољу и новцу. А то што није препознао браћу Милошевић је мимо свих доказа довољан показатељ његове карактерне нестабилности - коментарише Младен Магделинић додајући и да је правио пригушивач што указује на његове намере.