Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИСТЕРИОЗНИ СЛУЧАЈ ЗА ПОЛИЦИЈУ! "Имамо убиство, али не и жртву" - нема тела, а нико није ни пријављен као нестало лице

21.11.2022. 15:14
Пише:
Србија Danas/BBC/Kurir
Francuska
Француска / Извор: Профимедиа

Француска полиција ових дана се суочава са заиста несвакидашњим случајем, а по свему судећи реч је о једној великој мистерији.

Како преноси BBC, полиција је убеђена да је дошло до убиства, али проблем је у томе што нигде нема леша, а нико није пријављен ни као нестало лице. У овој стварној мистерији која наликује крими романима попут "Убиство у Оријент експресу", државни тужилац апеловао је на јавност да помогне да се открије ко је особа која би могла да буде мртва.

- У 23 године рада као судија за прекршаје, никада нисам доживео овакву ситуацију - рекао је Реми Кутен.

- Немамо тело, као ни идентитет особе за коју верујемо да је убијена - рекао је.

ИСКОРИСТИТЕ ЦРНИ ПЕТАК на Факултету друштвених наука и упишите се у школску 2023/24. по СПЕЦИЈАЛНИМ ЦЕНАМА

ИСКОРИСТИТЕ ЦРНИ ПЕТАК на Факултету друштвених наука и упишите се у школску 2023/24. по СПЕЦИЈАЛНИМ ЦЕНАМА

СТРАХОВИТ ЗЕМЉОТРЕС! Погинуло најмање 44 особе, повређено више од 300 људи (ВИДЕО)

СТРАХОВИТ ЗЕМЉОТРЕС! Погинуло најмање 44 особе, повређено више од 300 људи (ВИДЕО)

ЧУДНА ПОЈАВА ШИРОМ ИЗРАЕЛА: Почеле да се отварају рупе у земљи, људи у неверици, шта се то дешава? (ФОТО)

ЧУДНА ПОЈАВА ШИРОМ ИЗРАЕЛА: Почеле да се отварају рупе у земљи, људи у неверици, шта се то дешава? (ФОТО)

Оно што полиција има је осумњичени. Наиме, он је 46-годишњи Пољак који већ дуги низ година живи у Француској, радећи као столар. Неименовани мушкарац је тренутно у притвору.

Полиција сматра да је 9. марта осумњичени, управљајући црним аудијем под дејством алкохола, оборио жену бициклисту на путу у близини града Гранд Bourgtheroulde, 140 км северозападно од Париза. Мислећи да ју је убио, отишао је кући по ашов. Али када се вратио, открио је да је још увек жива.

Дакле, полиција верује да је мушкарац повређену жену "докрајчио" ашовом, а затим закопао њено тело, а да је бицикл бацио на депонију смећа. Постоји врло мало материјалних доказа да се било шта од овога заиста догодило. Нема тела, нема признања полицији, нема бицикла. Поврх свега, нема извештаја о нестанку жене бициклисте.

Разлог зашто је полиција сигурна

Разлог зашто је полиција сигурна да се убиство ипак догодило је тај што је човек првобитно рекао људима који су му тада били у близини да је то урадио.

Дана 14. маја, више од два месеца касније, бивша девојка осумњиченог отишла је у полицијску станицу у Диепу. Тада је полицији испричала да ју је њен бивши позвао телефоном у пијаном стању 9. марта и да јој је том приликом открио да је убио несрећну жену. То је била његова првобитна верзија приче, да би је потом осумњичени поново позвао и рекао да је жена заправо у реду, да је жива и да је отишла кући. Забринута због тога што је чула, сутрадан је отишла да види осумњиченог. Он није био код куће, али је на његовом аутомобилу било оштећено ветробранско стакло и ту се налазила велика црвена мрља. Затим се 13. марта сусрела са осумњиченим, а овај пут он је испричао целу причу, укључујући убиство лопатом и закопавање.

Још три сведока су га чула како износи различите верзије несреће.

Једна пријатељица која је касније истог дана отишла до његове куће затекла га је како махнито чисти свој оштећени аутомобил. Он јој је рекао да је бициклисткиња преживела. Ипак, пријатељ је сликао аутомобил, а те фотографије су сада кључни део полицијских доказа. Инкриминирајућа је и чињеница да је осумњичени изјавио да је ауди, који је пронађен у изгорелом стању средином априла, украден. У ствари, касније је признао полицији да га је он сам запалио.

Осумњичени је ухапшен у јуну, а првобитно је рекао да је прича о несрећи била "лоша шала", измишљена како би се његова бивша девојка сажалила на њега. За оштећење на аутомобилу је тврдио да га је сам нанео, користећи пилећу крв за мрљу.

Према наводима полиције, он је подлегао притиску полиције и накнадно признао да се заиста догодила несрећа, али да је жртва била неповређена, пре него што је још једном поновио објашњење своје "лоше шале".

Полиција има задатак да хитно открије ко је потенцијална жртва, како би се случај наставио даље.

- Велики број људи нестане, а да се полицији не пријави - рекао је тужилац Реми Кутен.

Међу могућностима су и да је жена била туристкиња или странац, или можда неко на дугој бициклистичкој вожњи. Такође је могуће да је реч о просјакињи, или некоме ко је потпуно изолован од породице. У жалби сведоцима коју је издала полиција у Руану описује се да жена има између 40 и 60 година, да је носила ранац и да је на бициклу вероватно носила бисаге.