Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УСВОЈИЛИ СУ ЧЕТВОРО ДЕЦЕ ПА ДОБИЛИ ШОК ВЕСТ: Сањали да имају велику породицу, а онда им се ЖИВОТ тотално променио

20.09.2020. 08:55
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica
Породица / Извор: Фото: Instagram/maxinelee_y

Одувек су маштали да заснују велику породицу, са биолошком и усвојеном децом.

Да снови постају јава, најбоље показује пример брачног пара Максин и Џејка Јангн из Пенсилваније. Наиме, након година борбе за потомство, добили су сина путем вантелесне оплодње, а потом усвојили четворо деце. Убрзо су сазнали да чекају четворке.

ФОТОГРАФИЈА АДОЛФА ХИТЛЕРА ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА: Да ли можете да препознате диктатора као војника (ФОТО)

ФОТОГРАФИЈА АДОЛФА ХИТЛЕРА ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА: Да ли можете да препознате диктатора као војника (ФОТО)

Филмска акција за БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Заљубили су се преко решетака, он је смислио паклени план за бег, али брзо је све кренуло ПО ЗЛУ 

Филмска акција за БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Заљубили су се преко решетака, он је смислио паклени план за бег, али брзо је све кренуло ПО ЗЛУ 

Улица ће се ЗВАТИ ПО ФЛОЈДУ: Минеаполис донео одлуку

Улица ће се ЗВАТИ ПО ФЛОЈДУ: Минеаполис донео одлуку

Одувек су маштали да заснују велику породицу, са биолошком и усвојеном децом. Након што су венчали и годинама покушавали да се остваре као родитељи, Максин и Џејк су 2017. године постали хранитељи четворо деце - две девојчице и два дечака, узраста два, четири, 11 месеци и тек рођене бебе.

Искусили су многе борбе на том путу, дијагнозу аутизма код једног детета, прошли кроз трауме... Током тог периода Максин се неколико пута подвргла вантелесној оплодњи и доживела побачаје. Како је истакла, био је то болан и безизлазан период у њиховим животима, а понекад су мислили да им није суђено да се остваре као родитељи.

Нада

Ипак, нису губили наду и најзад, у октобру 2018. године, њихова жеља се обистинила и путем ВТО добили су сина. Будући да је иза себе имала две године неуспелих трудноћа, Максин није крила неверицу и узбуђење што се остварила као мајка.

- Сваки дан је авантура. Долазак још једног малишана у породицу је био изазов, али то не бих променила ни за шта на свету. Он је изнад свега што сам икада могла да замислим. Не могу да верујем да је мој - написала је она тада на Инстаграму.

Њихова срећа постала је још већа када су крајем прошле године усвојили четворо деце којима су претходно били хранитељи.

- Свакодневно се осврћем на свој живот и упркос томе колико понекад може бити тешко, помислим у себи колико имам среће. Срећна сам што сам родила овог прелепог дечака и што сам добила привилегију да одгајам четворо дивне деце, који, иако нису потекла из мог стомака, у мом су срцу. Неизмерно сам захвална на радости, љубави и снази коју сте унели у наш живот. Дали сте нам најсмисленију и најиспуњенију улогу у животу и показали да снови и чуда не постоје само у филмовима - истакла је она.

Ипак, потајно су се надали да ће им још једна беба употпунити породицу. И баш као у филмовима, снови су постали јава - Максин је затруднела неколико недеља касније.

- Када сам сазнала да сам трудна, буквално нисам веровала у тест. Никада нисам добила позитиван тест трудноће, осим када смо чекали резултате ембриона или инсеминације. Никада раније нисам самостално овулирала. Била сам у тоталном шоку и нервозно се смејала кад сам показала тест Џејку. Линија је у почетку била прилично танка, тако да дефинитивно нисам била оптимистична, мислила сам да је лажно позитивна. Сутрадан сам поново урадила тест и линија је била знатно црвенија. Те вечери натерала сам Џејка да истрчи и узме још један тест. Линија је била тако црвена и дебела. Следећег дана урадила сам тест крви и лекар ми је потрврдио трудноћу - описала је Максин.

Четири откуцаја срца

Изненађењима није било краја! Додатни шок уследио је у шестој недељи трудноће, када је отишла на други ултразвук.

- Чим је докторка започела скенирање, видела сам изненађење на њеном лицу. Погледала ме је и рекла: "Па, изгледа да овде расту три бебе!". Почела сам нервозно да се смејем и била сам у потпуном шоку - истакла је Максин.

Међутим, прави шок уследио је заправо на трећем ултразвуку.

- Одмах су се на екрану видела три мала треперења. Бебе су одлично мериле и све су имале снажне откуцаје срца, што је заиста било олакшање. Таман што је требало да завршим преглед, докторка је рекла да мора још нешто да провери, а ја сам се нашалила: "О, Боже, било би баш занимљиво да је унутра још једна беба!" Кроз неколико секунди докторка ме је погледала, никада то нећу заборавити, и рекла: ,"Максин, постоји још једна беба" - сећа се она.

Није веровала док није чула четврти мали откуцај срца.

- Буквално сам лежала отворених уста... Само што сам се помирила са чињеницом да носим три бебе, а сада је ту још једна. Мало је рећи да сам била у потпуном шоку... - написала је Максин.

Недеље борбе и стрепње

Лекари су јој рекли да је мала вероватноћа да се све четири бебе роде здраве, као и да трудноћа представља велики ризик по њено здравље и предложили ембриоредукцију (селективно успављивање беба). Максин и Џејк нису пристали на тај предлог.

А онда су уследиле недеље и недеље борбе и стрепње од превременог порођаја. Свакодневни одласци у болницу, разноразне терапије, а у 25. недељи трудноће лекари су морали да јој ураде серклаж - шивење грлића материце како би што дуже могла да одржи трудноћу.

- Осећала сам се слабо, нисам могла да ходам без помоћи. Осећала сам тако страшну врућину, буквално као да ми је кожа горела. Једва сам могла да отворим очи, све ми је било мутно. Тежина беба, заједно са чињеницом да нисам осећала доњу половину тела, изазивала ми је панику. Притисак ми је непрестано падао, па ми је и то додатно стварало нервозу. Била сам на магнезијуму 36 сати након захвата како бих спречила контракције и смирила материцу. Генерално, иза мене су тешки дани, али срећна сам што је серклаж добро прошао и захвална што сам стигла до 25. недеље - препричала је Максин на Инстаграму.

Победа

Сваки наредни дан Максин и Џејк славили су као победу и тако све до 31. јула ове године, када су на свет дошле четири здраве бебе - три дечака и једна девојчица. Супруг је присуствовао порођају, а све је забележено видеом који се налази на њиховом Јутјуб каналу "The Family Young ВЛОГС".

- Чула сам њихов плач, али нисам успела да их видим. Њихов плач био је умирујући, али сам једва чекала да их упознам - написала је она.

После сат времена од порођаја упознала је своје четири бебе.

- То је био неописив тренутак. Све борбе из последњих неколико месеци одмах су заборављене, бол и стрес нису били битни, у том тренутку вредело је све кроз шта смо прошли - истакла је Максин.

Бебе су провеле око два месеца у болници, а сада су коначно код куће и уживају у пажњи и љубави својих родитеља, браће и сестара.

- Пуно ми је срце. Само их погледам и схватим шта је важно у овом животу. Ја сам најсрећнија жена на свету - поручила је поносна мама деветоро деце.