Намирница коју свакодневно уносите СТВАРА БОРЕ - Решите се неравнина избацивањем само једног састојка из исхране
Уколико се силно трудите да прикријете боре, а оне упорно не одлазе, можда је проблем у исхрани.
Конзумацијом белог шећера директно можете утицати на стварање нових и продубљивање постојећих бора. Наиме, његово учестало уношење изазива неравнине на лицу.
Гликација, позната и као "шећерно старење", хемијска је реакција која може да убрза развој бора и других знакова старења. Прекомеран унос шећера смањује еластичност кожр, што даље доводи до њеног рошавог изгледа.
Када говоримо о спречавању гликације, у питању је једноставан савет који је тешко применити. Треба потпуно избећи унос шећера. Уколико то, пак, не видите као могућу опцију - смањите.
Ако се унос ове намирнице смањи у значајној мери, постоји шанса да се одрази на ваше здравствено стање у целости. Имаћете више енергије, бићете јачи, полетнији и, уопштено, здравији.
Саветује се да избаците прерађену храну из употребе, увек читате састојке пре куповине и водите рачуна о уносу воде. Њена слаба конзумација негативно се одражава на процес старења.
Србија Данас/Вогуе/Пренела С.П.