Лиснато тесто у КОРНЕТУ ОД ЈАЈА! Једноставан рецепт од само ТРИ састојка за дезерт који ће све одушевити
Картонске кутије за јаја, најчешће бацамо или користимо за следећу куповину јаја. Погледајте како их можете уз практичну примену искористити да направите ову неодољиву посластицу.
26.02.2025.
17:21
Коментари (0)
Представљамо вам рецепт за овај једноставан, брзи и неодољиви дезерт, припремљен у картонској кутији од јаја.
Наиме, ради се врућем лиснатом тесту са јогодама и чоколадом, уз куглу сладоледа од ваниле (по жељи).
- Састојци:
- 1 лиснато тесто
- паковање замрзнутих јагода
- две чоколаде по избору (по овом рецепту су млечна и бела)
- опционо: шећер у праху, сладолед од ваниле
Припрема :
- Ставити лиснато тесто на картон од јаја тако да стане у сва удубљења и подједнако прелази ивице
- Јајетом направити додатне рупице на рупама на којима су била јаја (да се тесто не би ломило)
- У те рупице убаците замрзнуте јагоде
- У горњи део кутије за јаја ставите ставите чоколаду
- Пресавијте и стисните тако да затворите крајеве, одсеците вишак теста и сачувајте га
- Расклопити и пребацити на папир за печење тако да јагоде буду на врху и извадите картон од јаја
- Уколико тесто на неким местима није затворено (затворити га прстима или "залепити" уз помоћ сачуваног вишка теста)
- Премажите умућеним јајетом (водом или млеком)
Пећи у рерни двадесет минута , на температури од 200'Ц. По жељи посути шећером у праху. Приликом сервирања, за пунији укус можете додати куглу сладоледа од ваниле.