Није вам ПОТРЕБНА ХЕМИЈА, само ови једноставни ТРИКОВИ: Ево како да орибате ЗАГОРЕЛИ тигањ
Свима нам се бар једном десило да загоримо тигањ док кувамо, а скидање тих тврдокорних наслага и остатака хране уме да буде права мука.
Ипак, нема потребе да бацате омиљени тигањ — уз неколико једноставних састојака, можете га лако вратити у првобитно стање.
Један од најефикаснијих савезника у овом послу је сода бикарбона. Довољно је да поспете дно тигања, додате мало воде и оставите да одстоји. После тога, лагано истрљајте сунђером и наслаге ће се лако скинути. Сода не само да раствара загореле делове већ и уклања непријатне мирисе.
Још један одличан трик је употреба црног чаја. Ставите кесицу чаја у тигањ са врућом водом и оставите око петнаест минута. Танини из чаја омекшавају загореле наслаге, па их затим можете лако скинути меком четком или сунђером.
Ако више волите механички приступ, поспите дно крупном сољу и додајте мало биљног уља. Утрљајте смешу крпом — со ће деловати као природни абразив, а уље ће помоћи да се масноћа и нечистоће лакше разграде. На крају само исперите топлом водом и сапуном.
Ови једноставни трикови враћају сјај вашем посуђу без јаких хемикалија и бескрајног рибања — тигањ ће поново изгледати као нов, а кување ће бити право задовољство.