ДОМАЋА ПИТА СА МЕСОМ лепша од бурека: Злати се, пуцкета и мирише на бакину кухињу - старински рецепт који оживљава детињство и пуни кућу топлином
Ако волите мирис домаће пите који испуни целу кућу и подсети вас на детињство, овај рецепт ће вас освојити на први залогај! Злати се, пуцкета под виљушком, а мирис печеног меса и домаћих кора враћа у време када су се пите развлачиле на столњаку и пекле у старим рернама.
Домаћа пита са месом једно је од оних јела које никада не излази из моде – једноставна, мирисна и сочна, идеална за сваки дан, али и за свечану трпезу. За разлику од куповног бурека, ова пита има онај препознатљив домаћи укус и мекоћу, док се споља благо запече и постане хрскава и златна.
Можете је спремати с јунећим, мешаним или пилећим месом, а трик је у добром филу и премазу који корице чини савршено меканим изнутра, а руменим споља. Једном када је направите, постаће ваш омиљени рецепт за сваку прилику – јер мирис ове пите просто мами све за сто.
Састав:
600г млевеног меса по избору
500 г готових танких кора
2 главице лука
Уље за динстање
100 мл уља за премазивање кора
Со
Суви зачин
Бибер
Прелив:
4 јаја
200 мл јогурта
200 мл киселе воде
Со
Пећи око 25 мин на 200°Ц
Припрема