Кремаст колач, без печења какав спрема Мирка Васиљевић, идеалан је за празничну трпезу, може и за славу
Сезона прослава је почела.
Мирка Васиљевић позната је по томе што воли да спрема и испробава занимљиве, а не превише захтевне рецепте, праве за све оне који немају много времена на располагању за кухињу.
Миркина пита од проса, без трунке брашна и кора одушевила је њену Инстаграм публику, а многи се сећају и баш по њеном рецепту и данас праве колач са малинама који је глумица представила у емисији Практична жена пре седам година.
Овај колач је изузетно сочан и кремаст, малине му дају посебну свежину, а најбоље од свега је то што нема печења већ је готов за пола сата.
Иако малинама сада није сезона, многе домаћице обожавају овај колач да праве и у зимским месецима, а ова богата воћка се увек може пронаћи у замрзнутом облику.
Састојци:
400 г пишкота
500 г малина
1 шоља млека
1 кесица ванилин шећера
2 кашике шећера у праху
3 киселе павлаке
300 мл павлаке умућене у шлаг
Припрема:
Млеко загрејте на рингли да постане млако, па у њега умачите пишкоте, али само са једне стране да не би биле премекане. Пишкоте поређајте у ватросталну чинију, па преко њих ставите павлаку помешану са ванилин шећером и шећером у праху. Фил претходно умутите у чинији, а затим преко њега поређајте малине. Понављајте поступак док не потрошите пишкоте. На крају ставите шлаг и украсите бомбоницама или малинама, па колач одложите у фрижидер да се стегне.
Пријатно!