Kremast kolač, bez pečenja kakav sprema Mirka Vasiljević, idealan je za prazničnu trpezu, može i za slavu
Sezona proslava je počela.
Mirka Vasiljević poznata je po tome što voli da sprema i isprobava zanimljive, a ne previše zahtevne recepte, prave za sve one koji nemaju mnogo vremena na raspolaganju za kuhinju.
Mirkina pita od prosa, bez trunke brašna i kora oduševila je njenu Instagram publiku, a mnogi se sećaju i baš po njenom receptu i danas prave kolač sa malinama koji je glumica predstavila u emisiji Praktična žena pre sedam godina.
Ovaj kolač je izuzetno sočan i kremast, maline mu daju posebnu svežinu, a najbolje od svega je to što nema pečenja već je gotov za pola sata.
Iako malinama sada nije sezona, mnoge domaćice obožavaju ovaj kolač da prave i u zimskim mesecima, a ova bogata voćka se uvek može pronaći u zamrznutom obliku.
Sastojci:
400 g piškota
500 g malina
1 šolja mleka
1 kesica vanilin šećera
2 kašike šećera u prahu
3 kisele pavlake
300 ml pavlake umućene u šlag
Priprema:
Mleko zagrejte na ringli da postane mlako, pa u njega umačite piškote, ali samo sa jedne strane da ne bi bile premekane. Piškote poređajte u vatrostalnu činiju, pa preko njih stavite pavlaku pomešanu sa vanilin šećerom i šećerom u prahu. Fil prethodno umutite u činiji, a zatim preko njega poređajte maline. Ponavljajte postupak dok ne potrošite piškote. Na kraju stavite šlag i ukrasite bombonicama ili malinama, pa kolač odložite u frižider da se stegne.
Prijatno!