Ево шта Цеца једе за време поста, ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА СПЕЦИЈАЛИТЕТ који певачица обожава - Јефтино и лако се спрема, намирнице сигурно имате у кући
Породица највеће балканске звезде Цеце Ражнатовић поштује традицију, па се у њиховом дому на Дедињу пости, те се у складу с тим припрема и храна.
Породица највеће балканске звезде Цеце Ражнатовић поштује традицију, па се у њиховом дому на Дедињу пости, те се у складу с тим припрема и храна.
Једно од посних јела које сви воле је пита од шампињона, а рецепт за њу је врло једноставан.
Цеца је једном приликом поделила на Инстаграму како изгледа њен посни ручак.
- Моја мама је инсистирала на томе да Лидија и ја на вријеме научимо све што се кувања тиче, али бих ја сада лагала када бих рекла да то и радим. Не уживам у томе, нити ме то интересује. Да се разумемо, да морам, наравно да бих то радила. Ништа од тога није ми страно, већ једноставно, имам могућност избора. Нисам никаква куварица, али сам зато сјајна домаћица. Кад год да дођу код мене гости, они су добро послужени, угошћени и стојим иза тога што говорим – рекла је раније Цеца.
Рецепт за питу од шампињона
Намирнице:
500 гр кора за питу
0,5 кг шмпињона
2 мања празилука
1 дцл уља
кисела вода
1 прашак за пециво
мешавина зачина, бибер, со
Припрема:
Празилук ситно исецкајте и динстајте на уљу док не омекша, потом у то додајте печурке и зачине. Требало би да се динста док течност не испари. Коре поделите на три дела. Прве две премажите уљем и водом, а на трећу додајте смесу са печуркама. Уролајте и сложите у плех обложен папиром за печење. Пеците на 180 степени, док кора не порумени.
Иначе за Светлану Цецу Ражнатовић многи кажу да има фигуру као девојчица.
- Пре извесног времена почела сам да се гојим. Суочила сам се са собом и рекла себи да желим, пре свега, здравије да живим. Посетила сам сјајну нутриционисткињу коју годинама знам – рекла је у једном интервјуу.
Пошто обожава месо и салату, није јој било лако да се навикне на нови режим исхране и усклади оброке са пословним обавезама.
- Првих недељу дана ми је било најтеже, јер је веома битно у колико се сати једем. Између сваког оброка мора да прође три до четири сата – објаснила је фолк дива и додала да треба бити умерен у свему.
Довела линију до савршенства без дијета
- Јесам довела своју линију онако до перфекције, али без икаквих ригорозних дијета, без ових што се боду, оземпика, чуда, то је сад јако популарно и јако опасно, нездраво и директно утиче на штитну жлезду и на панкреас. С тим се не треба играти. Јер тај лек у ствари користе дијабетичари. Није ни битно. Ја сам једноставно одлучила да после седам не једем ништа и само да конзумирам воду. И једном приликом сам рекла и понекад неко пивце. И онда су ме питали како пијем пиво кад то гоји. Ја кажем, мене не гоји, мене пиво воли, али заиста то је. И мени је то пошло за руком и ја сам скинула 8,5 килограма за месец дана, а да ниједне секунде нисам гладовала, јела сам шта год сам хтела. Најкасније, значи пола 8, 8 увече, нема више уноса хране и мени се то показало. То је као аутофагија. И онда ујутру устајем у 8, пола 9, доручак, покретање метаболизма и то је то. И физичка активност. Тренирам или ако не стигнем на тренинг, ја одрадим брзи ход на траци да покренем тело, метаболизам. Ако лежиш нон-стоп, не може да ти се убрза метаболизам.
А овако изгледа дијета помоћу које је линију довела до савршенства. За доручак једе овсене пахуљице са воћем и чија семенкама, за ручак је на њеном столу орада са зеленом салатом, док је вечера још лаганија - потаж од бундеве.
Србија Данас/Блиц/Пренела Ј.Ш.