НАЈБОЉИ ПОСНИ КОЛАЧ са јабукама и орасима – “Смућкај па проспи”, толико је једноставно и брзо, а пре свега укусно
Овај колач је права ствар за све оне које посте, а желе нешто слатко на брзака. „Смућкај па проспи“ - толико је једноставно, брзо а пре свега укусно.
Посни колач са јабукама, гризом и орасима који се прави на лицу места, брзо, укусно и неодољиво.
Испробајте једноставан и укусан посни колач с јабукама и орасима, прави домаћи специјалитет који ће вас освојити на први залогај.
Овај рецепт, инспирисан традиционалним начином припреме наших бака, савршен је избор за оне који траже брзу, а истовремено сочну и мирисну посластицу.
Комбинација јабука и ораха даје му богат укус, док једноставна припрема омогућава да у њему уживате без превише труда. Идеално решење за сваку прилику.
Потребно је:
– 2 јабуке
– 100 гр млевених ораха
– 50 гр сецканих
– 1 шака сувог грожђа
– мало цимета
– 1 кашика шећера
– 150 гр брашна
– 1 прашак за пециво
– 4 кашике џема
– сок пола лимуна
– корица лимуна
– 50 мл уља
Начин припреме:
Јабуке изрендати, додати цимет уље, пола млевених ораха, једна шака сувог грожђа, шећер, брашно са прашком за пециво, сок пола лимуна и све добро изједначити. Мањи плех премазати уљем и посути брашном и истрести тесто и поравнати. Посути сецканим орасим и печи на 190 степени око 40-50 мин. Охлађен колач премазати џемом и посути мало још мл. орасима.
Исећи на крупније коцке и сваки још провући кроз млевене орахе. Сочан растресит и сјајног укуса.