Направите сами БАУНТИ КОЛАЧ какав до сада нисте јели: МОКРЕ КОКОС КОЦКЕ којих вам неће бити доста
Када нам се једе нешто чоколадно, сочно и готово за кратко време, овај колач је право решење.
Прави се брзо и једноставно, од састојака које углавном већ имамо у кухињи, а резултат је колач фантастичног укуса који осваја већ на први залогај.
Баунти мокри колач на брзину идеалан је избор за све нас који волимо богате чоколадне десерте са пуним, кремастим слојевима.
Спој мекане и сочне корице, фила од кокоса који се топи у устима и сјајног чоколадног ганаша чини ову посластицу савршеном за породична окупљања, ненајављене госте или тренутке када нам је потребан проверено добар слаткиш, без превише задржавања у кухињи.
Састојци:
2 велика јајета која су одстајала на собној температури
210 г брашна
30 г какао праха
1 кесица прашка за пециво
1/2 кашичице соде бикарбоне
1/4 кашичице соли
200 шећера
75 мл биљног уља
1 кашичица екстракта ваниле
180 мл млека
1 кашика сирћета
160 мл топле воде
За фил од кокоса
400 мл кондензованог млека
160 мл млека
90 г кокосовог брашна
За чоколадни ганаш
150 г млечне чоколаде
80 мл слатке павлаке
Припрема:
У једну већу чинију просејемо брашно, затим додајемо какао прах, со, соду бикарбону и прашак за пециво. Убацујемо шећер и све заједно добро промешамо како би се суви састојци равномерно сјединили.
У смесу додајемо јаја, затим уље, екстракт ваниле, млеко собне температуре, сирће и топлу воду. Све мутимо ручном жицом док не добијемо глатку и уједначену смесу без грудвица.
Добијену масу сипамо у калуп обложен папиром за печење и печемо у рерни загрејаној на 180 степени, око 25 до 30 минута. Када чачкалица убодена у средину колача изађе чиста, кора је печена. Вадимо је из рерне, остављамо да се прохлади и затим је избоцкамо чачкалицом.
У међувремену у шерпу сипамо кондензовано млеко, обично млеко и кокосово брашно. Све добро промешамо и ставимо на средњу ватру да се лагано кува док се фил не згусне, што траје око 5 до 10 минута, уз стално мешање.
Печену кору вадимо из калупа, скидамо папир за печење и пажљиво је хоризонтално пресечемо на два дела, како бисмо добили две тање коре. Доњу кору враћамо у калуп, преко ње наносимо фил од кокоса, равномерно га распоређујемо и поравнавамо. Прекривамо другом кором и колач стављамо у фрижидер да се стегне.
За ганаш у шерпи на тихој ватри или у микроталасној пећници загревамо изломљену млечну чоколаду са слатком павлаком док се чоколада потпуно не отопи. Добро промешамо да се сједини, затим смесу оставимо око двадесет минута у фрижидеру, па је поново промешамо. Овако припремљеним ганашем преливамо колач и поравнавамо површину шпатулом.