Никако да вам бела чорба испадне као она ИЗ КАФАНЕ? Доносимо вам детаљан рецепт и ТАЈНИ САСТОЈАК...
Покушавали сте безброј пута да направите исту онакву чорбу коју наручујете у кафани, али никада вам није пошло за руком! Сада вам откривамо тајни рецепт...
Пилећа бела чорба на кафански начин увек нас подсети на породична окупљања и топлину домаће кухиње. Она је савршен почетак сваког свечаног ручка и једно од оних јела која стварају осећај дома већ првим залогајем.
Кафанска бела чорба је позната по томе што је кремаста, богата и дивно мирисна. Одлично се уклапа уз славска јела јер је истовремено и лагана и заситна, па лако освоји и најизбирљивије госте. Иако делује раскошно, припрема је једноставна и увек успева, па можемо без бриге да је спремимо за сваки свечани сто.
Ако волимо да чорба има благо киселкасту ноту, на крају можемо да додамо мало лимуновог сока. Та мала промена даје освежење и често баш тада сви почну да траже рецепт.
Потребно је:
Када припремамо ово јело, потребно нам је бело пилеће месо, црни лук, поврће као што су шаргарепа и кромпир, кисела павлака, жуманца и мало брашна. Све почињемо тако што продинстамо ситно сецкани црни лук, па додамо месо и кратко га пропржимо. Умешамо брашно, а затим додамо мало воде да састојци огрезну.
Након тога убацујемо исецкану шаргарепу и кромпир, па зачинимо и налијемо још воде. Чорбу кувамо полако, на тихој ватри, око сат времена.
Када склонимо шерпу са рингле, умешамо жуманца сједињена са киселом павлаком, додамо ситно сецкан першун и добро све повежемо. Ако желимо киселкасту варијанту, додамо и мало лимуна.
На крају добијамо нежну, укусну и богату чорбу која отвара апетит и чини сваки свечани ручак још топлијим и лепшим.