Nikako da vam bela čorba ispadne kao ona IZ KAFANE? Donosimo vam detaljan recept i TAJNI SASTOJAK...
Pokušavali ste bezbroj puta da napravite istu onakvu čorbu koju naručujete u kafani, ali nikada vam nije pošlo za rukom! Sada vam otkrivamo tajni recept...
Pileća bela čorba na kafanski način uvek nas podseti na porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje. Ona je savršen početak svakog svečanog ručka i jedno od onih jela koja stvaraju osećaj doma već prvim zalogajem.
Kafanska bela čorba je poznata po tome što je kremasta, bogata i divno mirisna. Odlično se uklapa uz slavska jela jer je istovremeno i lagana i zasitna, pa lako osvoji i najizbirljivije goste. Iako deluje raskošno, priprema je jednostavna i uvek uspeva, pa možemo bez brige da je spremimo za svaki svečani sto.
Ako volimo da čorba ima blago kiselkastu notu, na kraju možemo da dodamo malo limunovog soka. Ta mala promena daje osveženje i često baš tada svi počnu da traže recept.
Potrebno je:
Kada pripremamo ovo jelo, potrebno nam je belo pileće meso, crni luk, povrće kao što su šargarepa i krompir, kisela pavlaka, žumanca i malo brašna. Sve počinjemo tako što prodinstamo sitno seckani crni luk, pa dodamo meso i kratko ga propržimo. Umešamo brašno, a zatim dodamo malo vode da sastojci ogreznu.
Nakon toga ubacujemo iseckanu šargarepu i krompir, pa začinimo i nalijemo još vode. Čorbu kuvamo polako, na tihoj vatri, oko sat vremena.
Kada sklonimo šerpu sa ringle, umešamo žumanca sjedinjena sa kiselom pavlakom, dodamo sitno seckan peršun i dobro sve povežemo. Ako želimo kiselkastu varijantu, dodamo i malo limuna.
Na kraju dobijamo nežnu, ukusnu i bogatu čorbu koja otvara apetit i čini svaki svečani ručak još toplijim i lepšim.