Направите најбољи кисели купус ЗА САМО 2 ДАНА: Поред главице додајте ову намирницу, јер убрзава цео поступак - трик који обара с ногу!
Више није потребно буре, нити дуг процес чекања да бисте имали свој кисели купус и то за два дана!
Зиму без сарме тешко да ико од нас може да замисли. Свако има свој тајни рецепт, али права тајна почиње од савршено киселог купуса.
Добра вест је да за то више није потребно буре, нити дуг процес чекања, јер постоји неколико једноставних трикова који дају исти резултат брзо и без грешке.
За брзу припрему киселог купуса довољно је да очистимо главицу од спољашњих листова и издубимо корен. У удубљење сипамо малу шољицу сирћета и кашику соли, па лагано протресемо купус да се све равномерно распореди. Тако припремљену главицу ставимо у кесу и убацимо у замрзивач на два дана. Када је извадимо и пустимо да се потпуно одмрзне, добијемо купус који је мекан, пријатно кисео и спреман за мотање сарми.
Ако више волимо традиционалан укус, можемо користити и класичан, али једноставнији начин. Након што очистимо купус и издубимо корен, у удубљење сипамо со и ставимо га у већу посуду.
Поред главице додамо кришку хлеба, јер она убрзава ферментацију. Све прелијемо врелом, благо посољеном водом и поклопимо. Посуду држимо на топлом месту, а за неколико дана – највише пет – купус ће бити спреман и лепо укисео.
Овако припремљен кисели купус не само да ће сарму учинити неодољивом, већ ће цела кућа мирисати на ону праву зимску магију.