Рецепт за ПОСНУ БОРАНИЈУ: Припрема је брза и лака, а укус неодољив
Из бакине кухиње стиже нам једноставан, али изузетно укусан рецепт за чорбасту посну боранију која нас осваја већ првим залогајем.
Ово је јело које се лако припрема, а уз мало пажње добија пун, домаћински укус какав памтимо из детињства.
Састојци
-
Боранија свежа или смрзнута
-
Један црни лук
-
Једна мала шаргарепа
-
Један мањи кромпир
-
Једна кашика ајвара
-
Један ловоров лист
-
Уље
-
Со
-
Бибер
-
Суви зачин по жељи
-
Алева паприка по жељи ради боје
Припрема
На мало уља динстамо ситно сецкани црни лук док не постане стакласт. Затим додајемо рендану шаргарепу и ситно сецкани кромпир и све заједно кратко динстамо док поврће благо не омекша.
Након тога убацујемо боранију и ловоров лист, па наливамо водом толико да поврће буде прекривено. Кувамо на умереној ватри док боранија и кромпир потпуно не омекшају.
Пред сам крај кувања додајемо со, бибер, суви зачин уколико га користимо, мало алеве паприке и једну кашику ајвара који јелу даје пунији и богатији укус. Кувамо још неколико минута, затим склањамо са ватре и служимо топло.
Ова посна боранија је савршен избор за лаган, домаћи ручак који греје и тело и душу.