Старински рецепт за ГРИЛИЈАШ ОБЛАНДЕ без којих нема славе - Фил од карамелизованог шећера и лешника који КРЦКА и ТОПИ СЕ у устима, савршена посластица за Митровдан
Како се ближи Митровдан, време је да се присетимо класика који никада не излази из моде – грилијаш обланди. Овај старински колач једноставан је, брз и повољан, а укусом надмашује и најскупље посластице. Карамелизовани шећер, лешници и обланде у савршеном споју буде мирисе детињства и топлину домаће славе.
На свакој правој славској трпези постоји један колач који сви прво траже – грилијаш обланде. Њихов препознатљив мирис, крцкави фил и савршена равнотежа између карамела и орашастих плодова чине их симболом традиције и заједништва.
Рецепт је толико једноставан да га можете припремити и у последњем тренутку, без печења и посебних кулинарских вештина, а резултат је увек исти – неодољиво хрскаве, мирисне и слатке обланде које нестају брже него што се охладе.
Ако спремате славску трпезу за Митровдан, грилијаш обланде су десерт који не сме да изостане. Довољно су елегантне да засене торту, а опет имају ону топлину домаћег колача због које их сви памте.
Рецепт: Фигаро обланда (Грилијаш)
Састојци:
1 лист велике обланде
6 жуманаца
250г ораха
500г шећера
10г ванилиног шећера
250г маргарина
Припрема