За само 15 минута направите паштету од пилеће џигерице: Преукусан рецепт, за ово ће вас питати сви
Укус који осваја.
Паштета од пилеће џигерице је прави класик домаће кухиње, омиљена ужина и предјело које осваја богатим укусом и нежном текстуром.
Ово јело није само укусно, већ и изузетно хранљиво, јер џигерица обилује витаминима и минералима.
Припрема паштете није компликована, а резултат је савршена кремаста намаза која се одлично слаже са свежим хлебом или крекерима.
Ако желите да обогатите свој јеловник и импресионирате породицу и пријатеље, овај рецепт је прави избор!
Састојци и количина:
- 300 г пилеће џигерице
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 70 г путера
- мало сувог рузмарина
- суви першун
- бибер и со
- уље за пржење
- 2 кришке лимуна
Начин припреме:
Уље загрејте, па ставите црни лук исецкан на коцкице да се пропржи. Додајте му џигерицу и налијте мало воде, па динстајте 10 минута. Додајте ситно исецкани бели лук.
У све то ставите прстохват сувог першуна и рузмарина, посолите и побиберите. Вратите на тиху ватру па динстајте још пет минута. Скините и оставите да се прохлади. Растопите путер. У блендер сипајте зачињену џигерицу па додајте путер.
Изблендирајте све заједно, тако да добијете глатку масу. На крају исцедите сок од једне кришке лимуна у масу и добро промешајте.