Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"Мучен, држан у оковима, одсецали му делове тела!" Траума БОГАТОМ НАСЛЕДНИКУ уништила живот, а у његовој породици НАСТАВИЛЕ да се НИЖУ ТРАГЕДИЈЕ

13.07.2023. 12:04
Džon Pol Geti
Џон Пол Гети / Извор: Фото: Youtube printscreen/Weird History

Све је почело седамдесетих!

Породица Гети спада у ред најбогатијих породица планете, а њихова историја датира од 18. века када ова династија шкотско-ирског порекла почиње свој успон до врха. Крајем 19. века ушли су у нафтну индустрију, да би у годинама које долазе згрнули огромно, практично непотрошиво богатство, које је у породици и дан данас, но уз новац, стигло је и проклетсво..

Смрти, трагедије и уништење прате породицу Гети на сваком кораку, па није ни чудо што је реч "проклетство" уско везано за њих. Легенда о њиховој лошој срећи поново је оживела 2021. када је Џон Гилберт Гети пронађен мртав у луксузном хотелу "Ема" у центру Сан Антонија.

Пензионисани детективи су истакли да су детаљи о његовој смрти "закопани" веома брзо, те да су се породица и власти побринули да јавност о овоме не сазна ништа осим основних чињеница.

Срби, никако НЕМОЈТЕ ово РАДИТИ на ЦРВЕНО СЛОВО! Строга правила којих се придржавају верници, није само уздржавање од рада

Срби, никако НЕМОЈТЕ ово РАДИТИ на ЦРВЕНО СЛОВО! Строга правила којих се придржавају верници, није само уздржавање од рада

Џон Гилберт је био унук нафтног магната Џона Пола Гетија и наследник богатства од 5 милијарди долара, а умро је у 52. години, само два месеца након смрти његове мајке и пет године након мучне смрти свог старијег брата Ендрјуа. Ендрју Гети пронађен је мртав 31. марта 2015. у својој кући на Берли Хилсу, а пронашла га је његова бивша девојка, голог од струка наниже, окруженог локвом крви. Као узрок смрти надеведана су срчана обољења и употреба дроге.

"НА ХЛЕБ ДА ИХ МАЖЕШ!" Ова три знака важе за ПРАВЕ ДОБРИЦЕ, обасипаће вас љубављу и пажњом, нема шансе да вас изневере

"НА ХЛЕБ ДА ИХ МАЖЕШ!" Ова три знака важе за ПРАВЕ ДОБРИЦЕ, обасипаће вас љубављу и пажњом, нема шансе да вас изневере

Иначе, Ендрју је провео скоро 15 година живота радећи на хорор филму "Зло у мени" који је објављен након његове смрти. Протагониста у филму брутално убија све које воли, а породични пријатељ исткао је да је остварење засновано на "моћним, болесним, изопаченим сновима" које је Ендрју имао као дечак.

"Мој отац је био сјајан, најкул човек који је икада рођен на овој планети, а ја ћу завек бити најпоноснија ћерка, Толико те волим, тата", написала је Ајви, ћерка Џона Гилберта, на Инстаграму. Она је након смрти свог оца истакла и да примећује да је јавност стално фокусирана на трагедије њене породице.

"Али, трагедија није јединствена само за породицу Гети. Све нас то погоди у неком тренутку. Моја чаша је до пола пуна. Мислим да је нашој генерацији дата посебна прилика да чинимо добро у свету и ми намеравамо да то искористимо", додала је Ајви.

Како је све почело?

Џон Пол Гети је поред Ајви имао још више од 40 потомака, а све су то његови праунуци... Између осталих ту су и нека препознатљива имена из света шоубизниса: Аугуст Гети (27), стилиста холивудских звезда, музичарку Изабел Гети (26), дизајнерку Наталију Гети...

Он је од презимена Гети направио оно што је данас, био је својевремено најбогатији човек света, а умро је 1976. године оставивши за собом дисфункционалну породицу оптерећену проблемима са отмицама, предозирањем наркотицима, недозвољеним пословима и бројним интимним скандалима. Прича се да је био шкрт, хладан човек који се женио пет пута, а имао је пет синова које је добио са четири различите жене.

Džon Pol Geti
Џон Пол Гети / Извор: Фото: Youtube printscreen/Weird History

Његов најмлађи син Тимоти умро је од тумора на мозгу када је имао само 12 година. Његов најстарији син Џорџ избо је себе виљушком док је био под дејством дроге и алкохола. Други син Џон Пол Гети II постао је завистан од хероина, баш као и његова друга супруга Талита, која је и умрла од предозирања. Његовог сина, 16-годишњег Џона Пола ИИИ, 1973. киднаповали су италијански мафијаши који су му одсекли део уха и послали његовом деду уз захтев за откупнину од 2, 2 милиона долара, што је он у почетку одбијао.

Иако је на крају ослобођен, Џон Пол Гети III никада није преболео ову трауму, завршивши као наркомански зависник. Године 1981. доживео је мождани удар, оставши слеп, непокретан и нем, а остао је везан за инвалидиска колица све до своје смрти 2011. године у 54. години. Имао је само једно дете - Балтазара Гетија (46) који је један од најуспешнијих потомака Гетија, заједно са својим ујаком Марком Гетијем (61), који је оснивач фотографске агенције Getty Images.

Džon Pol Geti
Џон Пол Гети / Извор: Профимедиа

Демони старе генерација који се преносе новцем

"Говоримо о новцу старе генерације, тако да имате демоне и духове који се преносе са генерације на генерацију. Деца то нису зарадила. Многи од њих су били у великом искушењу због дроге. Гајим наду за најмлађе јер постоји дистанца између њих и старца (Џона Пола)", рекао је близак пријатељ породице.

Чак ни горе поменута Ајви није имала лак живот, судећи по сведочењу људи упућених у њено детињство.

Чак ни Ајви Гети није имала лак живот, управо супротно!

"Џон Гилберт Гети је био дисфункционалан родитељ, толико да је његова мајка Ен узела Ајви да је одгајају она и њен муж Гордон. Била је то као модерна верзија сироте мале богаташице. Ајвина мајка такође није била превише присутна у њеном животу", рекао је извор.

Да ствари буду компликованије, њен деда Гордон водио је тајни, двоструки живот - имао је љубавницу са којом је чак добио и три ћерке. Он их је јавно признао 1999. године, након што су Николет, Кендал и Александра на суду захтевале да буду признате као Гети.

Натс, односно Наталија Гети, је једна од ретких са презименем Гети из нове генерације потомака која је у јавност доспела због потресних детаља. С друге стране, многи тврде да је инспиративна и храбра, те да је неко ко је успео да победи своје демоне.

Натс се 2021. удала за трансродну Јутјуберку Жижи Горџес, истакавши да јој је љубав са овом Канађанком спасила живот.

Иначе, Натс је недавно објавила застрашујуће фотографије из своје прошлости када је имала само 36 килограма због анорексије, а када је била на ивици смрти.

 "Схватила сам да никада нисам разумела колико сам заиста болесна. Гледам уназад и видим верзију себе без душе. Биле су ми потребне године да се опоравим и то је свакодневна борба. Одбијам да дозволим својим демонима да ме врате у то место таме. Непрестано радим да бих живела у светлости и љубави", написала је.