Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОГЛЕДАЛО ДУШЕ: Шта БОЈА ОЧИЈУ говори о вама - смеђе имају ЕНЕРГИЧНИ, зелене ЕМПАТИЧНИ људи!

27.05.2021. 14:19
Пише:
Србија Данас/Сенса
Plave oči
Плаве очи / Извор: Профимедиа

Није на одмет знати...

Очи су одраз нашег бића, емоција, тајни, кроз њих се огледа наша душа. Када некога погледате у очи, већ оставрујете одређени контакт који је дубљи од изговорених речи.

Свака боја очију има своје симболично значење и може открити нешто о вашем карактеру и срцу.

Зелене очи

Међу власницима зелених очију има пуно сврховитих, асертивних жена. Истина, понекад та одлучност "мутира" у тврдоглавост. Веома је тешко предвидети како ће се мистериозни "зеленооки" понашати у датој ситуацији, они лако могу испробати нове улоге.

Врло су успешни и амбициозни. Ове жене имају добро развијену интуицију. За њих је веома важно њихово унутрашње поверење у исправност њихових поступака, мишљење људи који су им драги заузима почасно друго место.

Мушкарцима је генетски предодређено да буду НЕВЕРНИ! Ево зашто не могу да се исконтролишу!

Мушкарцима је генетски предодређено да буду НЕВЕРНИ! Ево зашто не могу да се исконтролишу!

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ ЈЕ ПРИКОВАЛА ЗА КРЕВЕТ: Позната звезда с инфузијом у руци - тата јој спрема оброке!

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ ЈЕ ПРИКОВАЛА ЗА КРЕВЕТ: Позната звезда с инфузијом у руци - тата јој спрема оброке!

"ИЗГУБИЛА САМ ДВОЦИФРЕН БРОЈ КИЛОГРАМА" Наташа Аксентијевић показала КАКО сад изгледа "Изгладнела..." (ФОТО)

"ИЗГУБИЛА САМ ДВОЦИФРЕН БРОЈ КИЛОГРАМА" Наташа Аксентијевић показала КАКО сад изгледа "Изгладнела..." (ФОТО)

Свака жена зелених очију сања о љубави из бајке. Ипак пажљиво бирају коме поклањају срце. Обично унапред израчунају последице својих поступака.

Тамно смеђе (црне) очи

Жене са овом бојом очију су енергичне и темпераментне. Флертовање је за њих природно као и дисање. Воле да се греју у зрацима пажње других, цео њихов живот је главна улога у фантастичној представи. Они стално раде на својој интелигенцији, лепоти и енергији.

Склоне су авантури и понекад су непромишљене. Друштвене су и лако склапају нова познанства и обдарене су изврсним смислом за хумор. Воле да се истичу из гомиле и мрзе да их притискају.

Светло смеђе (боја лешника) очи

Жене са овом бојом очију имају мало заједничког са онима са тамносмеђим очима. Они су много стидљивији, повученији и рањивији. Воли сам процес сањарења и стално живе у свету маште. Економичне су и прагматичне.

Њихова склоност лењости права је кочница напретка. Управо тим женама се могу доделити најтежи задаци - сигурно ће пронаћи најефикаснији начин да их се што пре реше. На први поглед, ово су нежна бића, али воле да раде све по свом.

Плаве очи

Жене са плавим очима су изузетно сањиве и романтичне. Ипак, не успевају одмах да упознају љубав целог свог живота. Веома су рањиви, лако их је повредити или наљутити, а тешко опраштају.

Плавооки су способни, чак и након неколико година, да дословно репродукују ваше речи и интонацију којом сте их изговорили - тешко заборављају. Склони су честој промени расположења и снажним осећањима. Често због својих неочекиваних талената.

Карактеристична особина плавооких људи је брза, готово тренутна адаптација на нове услове. Плавооке жене су шармантне и сензуалне, способне су за снажна осећања, ако се заљубе, онда без оклевања се посвећују љубави.

pege
пеге / Извор: Профимедиа

Сиве очи

Замишљени, знатижељни, савесни и при здравој памети - особе са сивим очима цене практичност и стоје чврсто на земљи са обе ноге. По правилу не журе, али истовремено имају времена за све. Упорни су и показу своја осећања у јавности. Ослањају се на хладну рачуницу, а не на сопствену интуицију.

Када је реч о проблему који захтева употребу интелигенције, они немају премца. Све што је повезано са емоционалном сфером изазива им много више потешкоћа, јер су по природи донекле суздржани. Сивооке жене су срећне ако се поред њих појави неко ко им може постати спољни извор инспирације.

Сиво плаве очи

Комбинују се особине сивих очију и плавих очију. Одликује их неометана смиреност, самопоуздање и посвећеност. Ове особе имају појачан осећај за правду, развијену интуицију и флексибилно размишљање. Они су помало хладни. Даме са плаво-сивим очима чине изврсне жене - одане и успешне. Од њих се радо тражи савет, јер захваљујући њиховим разумним препорукама можете пронаћи излаз чак и из безизлазне ситуације.

trepavice
трепавице / Извор: Профимедиа

Сиво зелене очи

Жене са сиво-зеленим очима су стрпљиве, марљиве и прагматичне. Њихова карактеристична црта је емпатија и способност разумевања туђих искустава. Уживају у разговору са другим људима и увек сус премне да помогну.

Понекад комбинују супротне особине - умеју да буду нежни и сурови, немилосрдни и сентиментални, умеју истовремено да слушају сопствену интуицију и глас разума.

Сиво-смеђе-зелене очи

Ове жене одликује неодлучност, свака одлука коју донесу веома им је тешка. Међу њима врло често наиђу врло стидљиви људи, увек сумњајући у своје способности.

Њихов карактер помало подсећа на "асортиман" квалитета својствених горе описаним једнобојним бојама. Таквој жени је потребан јак партнер снажне воље.