Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТИТО ЈЕ ПАДАО на њене ЧАРИ, а звали је "чачкалица"! Софија Лорен била у ЗАТВОРУ, у 90. години и даље је НАЈЛЕПША ЖЕНА ЕВРОПЕ

09.05.2023. 10:20
Пише:
Србија Данас
Sofija Loren
Софија Лорен / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/simpysophialoren

Без обзира на то што њена слава не бледи деценијама, италијанска лепотица успела је да сачува ауру тајновитости.

Софија Лорен рођена је у Риму давне 1934. године. Светску славу стекла је 60-их година, а прославила се након што је добила Оскара за улогу у драми драми „Ла Циоциара“ и тако постала прва Оскаровка ван енглеског говорног подручја.

Њена изузетна лепота први пут уочена је док је још била девојчица. Са само 14 година Софија је победила на локалном такмичењу лепоте, а две године касније на такмичењу за Мис Италије освојила је титулу „Miss Елеганза“. Занимљиво је и да је пре учествовања на такмичењу лепоте Софија имала надимак „чачкалица“ јер је била изузетно мршава, али и повучена.

"СРЕЋНИЈА бих била да сам РОДИЛА ПСА, него БЕБУ": Брижит Бардо сина упоређивала са ТУМОРОМ, имала преко 100 ЉУБАВНИКА, а пред снимање сваког филма добијала је ХЕРПЕС

"СРЕЋНИЈА бих била да сам РОДИЛА ПСА, него БЕБУ": Брижит Бардо сина упоређивала са ТУМОРОМ, имала преко 100 ЉУБАВНИКА, а пред снимање сваког филма добијала је ХЕРПЕС

Нашу глумицу МУЖ БАТИНАМА ВРАЋАО КУЋИ! Жанка Стокић удата на силу - чистила улице, па умрла сама (ФОТО)

Нашу глумицу МУЖ БАТИНАМА ВРАЋАО КУЋИ! Жанка Стокић удата на силу - чистила улице, па умрла сама (ФОТО)

Цео живот инсистирала је на тајновитости

Цели живот инсистирала је на чувању приватности и достојанства, чак и у својим мемоарима који су изашли 2014. године "Јуче, данас, сутра".

Но, ипак, глумица је одала неколико тајни из свог бурног љубавног живота. Писала је о својим славним удварачима, међу којима су били Марлон Брандо, Питер О’Тул и Кери Грант, пишу "24 сата".

sofija loren
софија лорен / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/simplysophialoren

Била 41 годину у браку, многи је молили да се разведе

Већ као 23-годишњакиња загледала се у 22 године старијег продуцента Карла Понтија, а њихова љубавна прича једна је од оних по којима би могао да се сними филм. Заједно су због љубави прошли бројне недаће с којима су се суочавали због тога што је Понти у то време био ожењен и имао двоје деце. На вечну љубав заклели су се у Мексику јер је у Италији развод тада био забрањен. Због свега је Понти оптужен за бигамију, али његова осећања према младој Софији били су толико јаки да је одлучио да промени држављанство само како би могао да ужива у љубави с талентованом глумицом. У браку су провели 41 годину, а након Понтијеве смрти глумица се више никада није удавала.

sofija loren
софија лорен / Извор: Фото: Профимедиа

Осим својим неоспорним талентом и изгледом, глумачка дива пажњу јавности привлачила је и својим имиџом фаталне жене због које су многи бракови били на климавим ногама. Њеном вансеријском лепотом били су очарани бројни глумци с којима је сарађивала. На сету филма „Понос и страст“ Кери Грант се толико заљубио у њу да ју је преклињао да се разведе од Понтија и уда за њега, а њеној лепоти није одолео ни Питер Селерс који је због ње био спреман да се разведе од супруге.

У мајчиној сенци

Софија је живела с мајком, сестром и мајчиним родитељима у Позулију, близу Напуља. У биографији је открила да је до пете године деду звала тата, баку мама, а своју младу мајку је звала "мамита".

- Молила сам бога да мама не долази у моју школу јер сам се стидела себе себе крај њене раскошне лепоте. Била је претерано плава, превише висока, прелепа и, поврх свега, неудата. Ја сам била црна, мршава и висока девојка коју су звали чачкалица - открила је Лорен.

Провела је 17 ноћи у затвору и отровала се гасом 

Софија је осуђена на 30 дана затвора због наводне проневере пореза 1980. године. Могла је да бира - или се више никада неће вратити у Италију, где јој је била читава породица, или ће одслужити казну. На крају је провела 17 дана у затвору, након чега је пуштена у кућни притвор.

Али ту невољама није крај. Током снимања филма „Легенд оф the Лост“ с Џоном Вејном и Росаном Брацијем Лорен се отровала гасом, а од сигурне смрти спасио ју је Браци који је на време схватио шта се догађа и одмах јој притекао у помоћ.

Имала је два спонтана побачаја, а сваке године спаљује своје дневнике

Живот је није мазио, па је у жељи да оснује породицу имала два спонтана побачаја. Упркос компликацијама на крају је ипак постала поносна мајка двојице синова. Њен живот послужио јој је као инспирација за дневник који уредно води. Али, на крају сваке године глумица пали свој дневник успомена јер, како каже, неке ствари жели да задржи само за себе.

Легендарна слика Софије Лорен и Џеј Менсфилд није оно што мислите

Легендарна слика која је обишла цео свет, на којој Софија подозрива гледа у бујни деколте Џејн Менсфилд протумечена је погрешно, тврди глумица. Иако делује као да Софија гледа са љубомором у очима, она тврди да је заправо посматрала са страхом.

- Села је поред мене и почела да прича. Како се удубила у причу, тако сам видела да јој је дојка завршила у мом тањиру! Гледам је са страхом јер се бојим да ће све у њеној хаљини да експлодира БУМ преко целог стола - тврди Лоренова.

Мистерија Софијиног односа са Титом и даље није решена

Било је претпоставки да је између Софије Лорен и Јосипа Броза Тита било симпатија које су прелазиле пријатељски однос. Међутим, сестра Јованке Броз Нада Будисављевић другачије је видела однос њихов однос. 

Глумица је провела 15 дана на Брионима док су у резиденцији боравили и Јосип и Јованка Броз, а у вилу "Јадранка" допутовала је са једноипогодишњим сином и дадиљом из Швајцарске. Редовно се чула са супругом, славним редитељем Карлом Понтијем, и била је веома посвећена нези свог тела.

А када се помене посета заносне Италијанке Брионима, мора да се у тој причи нађе места и за њену тестенину са парадајзом као и за Титове загорске штрукле са јабукама које је спремао за своју гошћу.

"Лично је развијао тесто на том столу, мотао. Уживао је у томе. Није ми познато да ли је знао колико баш чега ту иде или му је кувар у томе помагао, али јесте сам све то месио и пекао", рекла је Јованкина сестра.

sofija loren
софија лорен / Извор: Фото: Профимедиа

Трикови за лепоту Софије Лорен

Поборник је природног изгледа и никада се није подвргавала естетским операцијама и захватима, а у деветој деценији и даље се редовно негује, како споља, тако и изнутра.

"Увек се рано будим, око пет ујутру, а првих сат времена посветим шетњи. Знам да увек можете наћи довољно добро оправдање да не вежбате, јер их и ја на дневној основи нађем бар пет, али не одустајем. Док шетам парком у близини моје куће увек мислим: 'Можда ће се иза наредног угла испред мене појавити нешто лепо'. Кључ је у позитивном ставу, а ја сам неко ко увек размишља позитивно и ретко када сам у неком тужном или меланхоличном расположењу. Осим шетње радим и трбушњаке, те благо истезање код куће, а у кревет идем око осам увече", испричала је својевремено глумица.

sofija loren
софија лорен / Извор: Фото: Профимедиа

"Дан започињем лаганим доручком, најчешће мафинима уз које никада не пијем кафу. Нешто касније поједем лагани сендвич, а гледам да ми ручак буде обилан. Обично су на менију тестенина, пилетина, салата и воће. Ретко вечерам. Знате, ја сам Италијанка и мислим да су за мој изглед, пре свега, заслужне шпагете које редовно једем", објаснила је једна од најлепших жена света.

Ипак, постоји један кључни састојак који користи у нези лица и тела и који је њен главни трик за одржавање младоликог изгледа и блиставог тена.

sofija loren
софија лорен / Извор: Фото: Профимедиа

"Велики сам фан органског, девичанског маслиновог уља. Свакодневно га користим у исхрани, али и за негу коже, тачније као хидратантну дневну крему, те уместо ноћне креме и млека за тело. Оно је богато антиоксидансима, нарочито витамином Е, који успорава процес настанка бора. Маслиново уље је тајна моје лепоте", открила је Софија Лорен.

Осим Оскара, освојила је и 5 Златних глобуса, четири пута за најпопуларнију женску звезду, а једном за изузетан допринос филму.