Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ако имате жељу за слатким залогајем, ЕВО СЈАЈНОГ ПРЕДЛОГА: Најбољи рецепт за КОЛАЧ неодољивог укуса и мириса (ВИДЕО)

24.07.2022. 09:12
Пише:
Србија Данас
Kolač
Колач / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Мекана и сочна посластица, коју ће сваки сладокусац волети

Потребно је:

- 5 јаја
- 100 г шећера
- 100 мл маслиновог уља
- корица лимуна
- 400 г брашна
- 1 прашак за пециво
- 3 кашике какаа
- 200 мл млека
- 100 г сувог грожђа

ЗДРАВО И УКУСНО! Савршено печена, мекана и сочна ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА са луком по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ (РЕЦЕПТ)

ЗДРАВО И УКУСНО! Савршено печена, мекана и сочна ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА са луком по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ (РЕЦЕПТ)

Сочни летњи КОЛАЧ СА 3 ВРСТЕ ВОЋА на бакин начин: Посластица која се не спрема само једанпут (РЕЦЕПТ)

Сочни летњи КОЛАЧ СА 3 ВРСТЕ ВОЋА на бакин начин: Посластица која се не спрема само једанпут (РЕЦЕПТ)

БАКИН КОЛАЧ СА ШЉИВАМА И ЈАБУКАМА: Ево како да направите ПОСЛАСТИЦУ која се савршено слаже са КАФОМ! (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)

БАКИН КОЛАЧ СА ШЉИВАМА И ЈАБУКАМА: Ево како да направите ПОСЛАСТИЦУ која се савршено слаже са КАФОМ! (ВИДЕО, РЕЦЕПТ)

Припрема:

Умутити јаја са шећером, потом додати брашно са прашком за пециво. Затим додати уље, суво грожђе, корицу лимуна и млеко. Све изједначити.

У чинију ставити какао и сипати 100 мл врућег млека, па измешати. Тесто поделити на два дела, те у један сипати какао.

Priprema
Припрема / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Плех од 24 цм обложити пек папиром или премазати уљем и посути брашном. 

Спремити 2 једнаке кутлаче, па сипати светло тесто на средину, затим у њега додати тамно, па опет светло и тако до краја.

Једним штапићем развучи тесто од ивице ка средини и тако у круг. 

Kolač
Колач / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Пећи на 200 степени Ц око 50 минута. Пред крај покрити  и сачекати да се добро охладити, па исећи.

Уживајте!