БЕЛА ЧОРБА са пилетином и поврћем – Брз и здрав рецепт за домаћи ручак готов за 30 минута! Кремасто, укусно и окрепљујуће јело за целу породицу
Ако вам треба брз, лаган и здрав оброк који ће вас одмах окрепити – бела чорба са пилетином и поврћем је прави избор. Готова за мање од пола сата, кремаста, пуна укуса и боја, а опет нежна и блага – баш оно што прија стомаку и души.
Бела чорба је класик домаће кухиње који никада не излази из моде. Било да сте у потрази за лаганим ручком, окрепљењем након напорног дана, или топлим почетком оброка за целу породицу – овај рецепт ће вас одушевити.
Пилеће бело месо, разноврсно поврће, мало неутралне павлаке и зачина чине савршен баланс између једноставности и пуног укуса. Ово јело је идеално за све генерације – воле га и деца и одрасли, а можете га послужити и уз домаћи хлеб или кришку лимуна за додатну свежину.
Посебно је практична за радне дане јер је готова за мање од 30 минута, а при том изгледа и мирише као да сте је дуго крчкали. Савршено за ручак, вечеру или кад год вам затреба нешто хранљиво, топло и брзо.
Потребно је
500 г пилећег белог меса
2 шаргарепе
1,5 кашика брашна
1 главица црног лука
1 жуманце
2 кашике киселе павлаке
1 кашичица лимуновог сока
бибе
1 кашика сувог биљног зачина
со
1, 5 л воде
Припрема
Исеците лук на ситне коцкице па оставите да се динста на уљу. Шаргарепу сеците на коцкице па их динстајте пар минута, док не омекша. Додајте месо, па га пропржите и поспите брашном. Онда измешајте и долијте топлу воду. Након што прокува, додајте зачине и першунов лист и пустите да се кува на умереној температури око сат времена. Скувану чорбу скините са ватре и додајте жуманце и павлаку. Жуманце умутите са павлаком, па сипајте мало чорбе, размутите и вратити у чорбу.