СТАРИНСКИ ЧУПАВЦИ са кокосом и чоколадом: Бака Јела са вама дели своју ТАЈНУ најмекшег бисквита, кључ је у ова 2 састојка
Једноставан колач који се лако прави, а остаје свеж и мекан по неколико дана
Најукуснији дезерт који обожавају сви - чупавци. Колач који подсећа на детињство одушевиће све његове љубитеље посебно зато што га бака Јела прави на свој начин.
Праве се од једноставних састојака које свака домаћица има код куће, а успевају из прве. Уколико сте се ужелели старинских колача, онда је овај рецепт идеалан за вас.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/03/27/dsfdsfsaf.jpg?itok=QdiOvTzR)
НАЈЗДРАВИЈИ "КОРОВ" који ПОСТОЈИ - Не баца се ниједан део биљке, имате је у дворишту, а незамењива је у јачању имунитета
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/09/11/377983218_992025628688246_7740730664723516807_n.jpg?itok=GXOVtfiV)
ПИТА која је укуснија од БУРЕКА! Потребно вам је само 10 минута да бисте је спремили по старом ПРОВЕРЕНОМ бакином рецепту
Потребно је:
- 3 јаја
- 3 кашике сећера
- 4 кашике брашна
- 3 кашике уља
- 1/2 прашка за пециво
Крем:
- 2 јаја
- 100 гр чоколаде
- 3 кашике сећера
- чоколадно мелеко
- 200 мл млека
- 50 гр чоколаде
- 100 гр кокоса
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво и уље. Све изједначити и излити у плех од рерне облозен пек папиром. Пећи на 180 степени Ц око 15 минута. Врућ бисквит уролати тако да горњи део буде споља. У шерпу ставити јаја и шећер и измутити миксером. Ставити на ринглу, па смањити у пола и мешати. Убацити 100 гр чоколаде и коцку маслаца. Мешати док се потпино не згусне и почне се одвајати од дна. Треба око 7-8 минута. Добро охладити, па га измиксати.
Млеко са чоколадом прокувати да се цоколада истопи (треба додати и коцку маслаца, ја нисам). Бисквит одмотати, па га премазати чоколадним кремом. Увити поново, па га оставити 10 минута да упије. У чинију сипати кокос. Млеко са чоколадом мора бити прохлађено. Ролатиће на два прста ширине провући кроз чоколадно млеко, па уваљати у кокос. Ређати у тањир. Оставити у фризидер на сат времена, па служити.
Божанствен укус. Нисам скоро тако нешто пробала. Боље него сама торта! Врхунско!