Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СТАРИНСКИ ЧУПАВЦИ са кокосом и чоколадом: Бака Јела са вама дели своју ТАЈНУ најмекшег бисквита, кључ је у ова 2 састојка

12.09.2023. 07:44
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Једноставан колач који се лако прави, а остаје свеж и мекан по неколико дана

Најукуснији дезерт који обожавају сви - чупавци. Колач који подсећа на детињство одушевиће све његове љубитеље посебно зато што га бака Јела прави на свој начин. 

Праве се од једноставних састојака које свака домаћица има код куће, а успевају из прве. Уколико сте се ужелели старинских колача, онда је овај рецепт идеалан за вас.

НАЈЗДРАВИЈИ "КОРОВ" који ПОСТОЈИ - Не баца се ниједан део биљке, имате је у дворишту, а незамењива је у јачању имунитета

НАЈЗДРАВИЈИ "КОРОВ" који ПОСТОЈИ - Не баца се ниједан део биљке, имате је у дворишту, а незамењива је у јачању имунитета

ПИТА која је укуснија од БУРЕКА! Потребно вам је само 10 минута да бисте је спремили по старом ПРОВЕРЕНОМ бакином рецепту

ПИТА која је укуснија од БУРЕКА! Потребно вам је само 10 минута да бисте је спремили по старом ПРОВЕРЕНОМ бакином рецепту

Потребно је:

  • 3 јаја
  • 3 кашике сећера
  • 4 кашике брашна
  • 3 кашике уља
  • 1/2 прашка за пециво

Крем:

  • 2 јаја
  • 100 гр чоколаде
  • 3 кашике сећера
  • чоколадно мелеко
  • 200 мл млека
  • 50 гр чоколаде
  • 100 гр кокоса

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво и уље. Све изједначити и излити у плех од рерне облозен пек папиром. Пећи на 180 степени Ц око 15 минута. Врућ бисквит уролати тако да горњи део буде споља. У шерпу ставити јаја и шећер и измутити миксером. Ставити на ринглу, па смањити у пола и мешати. Убацити 100 гр чоколаде и коцку маслаца. Мешати док се потпино не згусне и почне се одвајати од дна. Треба око 7-8 минута. Добро охладити, па га измиксати.

Млеко са чоколадом прокувати да се цоколада истопи (треба додати и коцку маслаца, ја нисам). Бисквит одмотати, па га премазати чоколадним кремом. Увити поново, па га оставити 10 минута да упије. У чинију сипати кокос. Млеко са чоколадом мора бити прохлађено. Ролатиће на два прста ширине провући кроз чоколадно млеко, па уваљати у кокос. Ређати у тањир. Оставити у фризидер на сат времена, па служити.

 Божанствен укус. Нисам скоро тако нешто пробала. Боље него сама торта! Врхунско!