few clouds
19°C
29.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.6427
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PITA koja je ukusnija od BUREKA! Potrebno vam je samo 10 minuta da biste je spremili po starom PROVERENOM bakinom receptu

11.09.2023. 07:32
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Uz jogurt, ovo je idealan doručak

Topla, mirisna, hrskava, preukusna... Baš ovakva je naša pita sa mesom za koju vam garantujemo da je najbolja koju ste do sada probali. Trik je u korama koje moraju da budu baš tanke i prelivu od jogurta i jaja, zbog kojeg je toliko sočna i savršena.

TERMIČKA OBRADA UBIJA minerale i vitamine: Ovih osam namirnica je najbolje JESTI SIROVE!

TERMIČKA OBRADA UBIJA minerale i vitamine: Ovih osam namirnica je najbolje JESTI SIROVE!

Za IDEALAN NEDELJNI RUČAK! Pogača sa pavlakom TOPI se u ustima - Jedinstveni ukus koji OSTAVLJA BEZ DAHA (Recept)

Za IDEALAN NEDELJNI RUČAK! Pogača sa pavlakom TOPI se u ustima - Jedinstveni ukus koji OSTAVLJA BEZ DAHA (Recept)

Potrebno je:

  • 350 gr mlevenog mesa
  • 2-3 vece glavice crnog luka
  • 1 kašika suvog začina ili samo so 
  • ml. biber
  • ulje za prženje
  • 500 gr tankih kora

Za preliv:

  • 200 ml kisele vode
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 4 jaja
  • malo praška za peciva 

Priprema:

Luk sitno iseckati i propržiti, pa dodati meso i dinstati oko 10 minuta. Dodati začin ili samo so, mleveni biber i još malo propržiti i skloniti sa vatre. U činiju sipati kiselu vodu, jogurt, ulje, prašak za pecivo ( po receptu ne ide) i sve izjednačiti. Jaja izmutiti malo mikserom.

Kore podeliti na tri dela (ja sam po 7 kora), a fil na dva dela. Podmazati pleh koji se ne lepi, pa poredjati 7 kora jednu preko druge, pa staviti pola mesa. Odozgo ide opet kora, pa meso i kore. Poseći nožem na kocke, pa preliti jogurtom i kiselom vodom. Protresti pleh da snesa siđe izmedju kora, pa preliti sa jajima umućenim mikserom. Opet podignuti malo kore da se bolje upije.

Poprskati malo uljem i peći na 220 stepeni C 10 minuta, potom smanjiti na 180 stepeni C, peći oko sat vremena ukupno. 

Uživajte!