Домаћа ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Опоравак, снага и укуси ресторанског квалитета у само 30 МИНУТА
Њена богата, кремаста текстура и издашан укус чине је савршеним почетком оброка, али и оброком самим.
Телећа чорба, омиљена у кафанама широм Балкана, једно је од јела која није само оброк, већ права традиција.
Идеална је за хладне зимске дане, али и за оне пролећне вечери када желите да уживате у нечему једноставном, али изузетно укусном.
Састојци
- 450 г телетине
- 2 шаргарепе
- 2 кромпира
- 1 црни лук
- 1 рен
- 1 першун
- Целер лист
-
Со, бибер у зрну, ловоров лист
Запршка
- 2 кашике брашна
- 1 кашика црвене паприке
- 1 жуманце
- 100 мл неутралне павлаке
Месо и поврће исецкајте на ситне коцкице.
У шерпу загрејаног уља динстајте лук, а потом додајте месо да се динста 15 минута. Потом налијте 2 л воде, а потом додајте остатак поврћа у чорбу. Промешајте, а потом зачините и оставите да се кува 2х.
Запршку направите тако што брашно и црвену паприку помешате, а потом прелијте са мало воде и сједините да нема грудвица. Добијену смесу прелијте у чорбу, уз непрестано мешање на тихој температури.
Оставите да се кува још 10 минута, а потом зачините по укусу и промешајте.
Жуманце умутите са неутралном павлаком, а потом у смесу додајте по мало чорбе уз непрестано мешање. Затим смесу вратите у чорби, а потом вратите још који минут на ринглу.
Детаљније о начину припреме на видеу Бокина кухиња.