Пита ЗЕЉАНИЦА ИЗ ТИГАЊА: Споља је хрскава, изнутра мекана и сочна, а припрема траје свега неколико минута
Припрема је за трен ока, а укус ће вас одушевити.
Ако волите питу зељаницу, али немате времена да развлачите коре или чекате да се испече у рерни, онда је овај рецепт савршен за вас.
Састојци
Тесто
- 700 г брашна
- 1 кашика соли
- 500 мл млаке воде
- 1 кашика уља
Фил
- 500 г спанаћа
- 1 јаје
- 200 г сира
- 1 кашичица соли
У брашно додамо со, воду и замесимо тесто. Додајте мало уља, а потом окрените тесто. Прекријте и оставите 30 минута на тесто одстоји.
Спанаћ исецкајте, а потом помешајте јаје, сир и со. Затим све добро промешајте да се састојци сједине.
На побрашњену подлогу извадите тесто и преместие. Поделите га на два дела, а потом на шест делова.
Премесите сваку половину, а потом мало развијте оклагиом. Премажите смесом, а потом другом развијеном половином преклопите, а крајеве саставите.
На загрејано уље у тигању ставите тесто и пеците са обе стране 5 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу Мој Кутак.