Domaća TELEĆA ČORBA: Oporavak, snaga i ukusi restoranskog kvaliteta u samo 30 MINUTA
Njena bogata, kremasta tekstura i izdašan ukus čine je savršenim početkom obroka, ali i obrokom samim.
Teleća čorba, omiljena u kafanama širom Balkana, jedno je od jela koja nije samo obrok, već prava tradicija.
Idealna je za hladne zimske dane, ali i za one prolećne večeri kada želite da uživate u nečemu jednostavnom, ali izuzetno ukusnom.
Sastojci
- 450 g teletine
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 crni luk
- 1 ren
- 1 peršun
- Celer list
-
So, biber u zrnu, lovorov list
Zaprška
- 2 kašike brašna
- 1 kašika crvene paprike
- 1 žumance
- 100 ml neutralne pavlake
Meso i povrće iseckajte na sitne kockice.
U šerpu zagrejanog ulja dinstajte luk, a potom dodajte meso da se dinsta 15 minuta. Potom nalijte 2 l vode, a potom dodajte ostatak povrća u čorbu. Promešajte, a potom začinite i ostavite da se kuva 2h.
Zapršku napravite tako što brašno i crvenu papriku pomešate, a potom prelijte sa malo vode i sjedinite da nema grudvica. Dobijenu smesu prelijte u čorbu, uz neprestano mešanje na tihoj temperaturi.
Ostavite da se kuva još 10 minuta, a potom začinite po ukusu i promešajte.
Žumance umutite sa neutralnom pavlakom, a potom u smesu dodajte po malo čorbe uz neprestano mešanje. Zatim smesu vratite u čorbi, a potom vratite još koji minut na ringlu.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bokina kuhinja.