ДРПАНА ПРАСЕТИНА по традиционалном рецепту: Прелепо и укусно сочно месо топиће се у вашим устима
Ако до сада нисте имали прилику да направите дрпано прасе или цепакну прасетину, препоручујемо вам да испробате овај сјајан рецепт.
Ово није рецепт за јело које ћете моћи да спремите на брзину, али је зато јело у коме ћете дуго и са слашћу уживати док вам се буде топило у устима.
Ово јело је популарно у многим српским домовима, а посебно је популарно у празничним приликама. Обично се припрема од свињског меса, тачније од свињског врата или прсне кости, а назив "дрпано" се односи на начин припреме, где се месо "дрпа" или распада на комаде током кувања, стварајући мекану и сочну текстуру, а ево на који начин да га припремите сами код куће.
Састојци:
- свињски бут
- црни лук
- бели лук
- шаргарепа
- першун
- со
- бибер
- алева паприка
- коцкица пилеће супе
Припрема:
Црни лук исећи на половине и наређати га у шерпи. Около додати насецкану шаргарепу, као и неколико комада белог лука и першуна. Месо добро зачинити са свих страна са зачинима по вољи (можете користити со, бибер и алеву паприку).
Потом месо ставити преко црног лука да стоји на њему, а у једно лонче скувати коцкицу пилеће супе и налити у шерпу таман толико да супа не додирује месо. Шерпу добро покрити са алуминијумском фолијом и пећи све 10 сати на 110 степени.
На овај начин добићете дрпано прасе по традиционалном рецепту, а ако желите још оваквих рецепата можете погледати на Јутјуб каналу "Madness".