Е, ово је права италијанска фокача - Рецепт за ТЕСТО које ПЛЕШЕ када се умеси, ево шта је потребно од састојака
Укусан прилог уз оброк, подлога за сендвиче или самостална ужина.
Њена хрскава корица и мекана унутрашњост, уз богатство укуса маслиновог уља и зачина, чини је савршеним избором за сваку прилику.
Са могућношћу додавања разних састојака попут маслина, парадајза или лука, фокача се лако прилагођава различитим укусима.
Састојци
- 400 г брашна
- 320 г воде собне температуре
- 1 кашичица сувог квасца
- 1 кашичица меда
- Мало маслиновог уља
- 1 кашичица соли
У велику посуду помешајте воду, квасац, мед и маслиново уље. Додајте брашно и со, мешајте док тесто не добије лепљиву структуру.
Употребите методу истезања и преклапања два пута, с 30 минутним одмором између сваког пресавијања.
Ставите у фризидер да преноћи.
Ујутру пребаците тесто у добро науљену тепсију и оставите да нарасте, док се не удвостручи ( до 4 сата).
Загрејте рерну на 200 Ц. Прстима удубите тесто, покапајте маслиновим уљем и поново удубите тесто прстима.
Пеците 20- 25 минута док не порумени.
Детаљније о начину припреме можете погледати на видеу Bakingwanted.