Јелена Јовичић поделила рецепт за ПРИРОДНИ препарат за ШТИТНУ ЖЛЕЗДУ - Састојци су једноставни, глумица тврди да је ОЗДРАВИЛА
Јелени Јовичић дијагностикована је аутоимуна болест и нодуси на штитној жлезди који захтевају праћење. Уз помоћ алтернативног лека за који је поделила рецепт, глумица каже да су јој се нодуси на штитној жлезди смањили
Позната глумица Јелена Јовичић годинама је имала проблем са штитном жлездом, а да то уопште није ни знала. Како каже, све је открила сасвим случајно – на рутинском систематском прегледу који јој је, како се испоставило, буквално променио живот.
У искреном гостовању у емисији „Водич за здрав живот“ са Даниелом Давидов Кесар, Јелена је отворено говорила о свом позиву, родитељству, али и борби са аутоимуном болешћу штитне жлезде – дијагнозом са којом се суочава огроман број жена у Србији. Међутим, уместо да се потпуно ослони на класичну терапију, одлучила је да пружи шансу и природној медицини – и није се покајала.
“Докторка ми је током ултразвука рекла: ‘Имате аутоимуну болест, неправилног је облика и имате чвориће. Лек не постоји, осим доживотне терапије селеном.’” – испричала је глумица.
Рецепт који јој је спасао здравље
Неколико месеци касније, док је гледала телевизијску емисију о алтернативним методама лечења, чула је докторку која је говорила о природној терапији за Хашимото синдром и проблеме са штитном жлездом. Одмах је забележила рецепт, припремила препарат и почела да га користи – у циклусима од неколико месеци.
“После две године коришћења, нодуси су се смањили. И лекари су били изненађени. Неки су ме одговарали, али се водим мишљу Ланета Гутовића – 'што не може да шкоди, можда користи'.”, преноси Блиц Жена.
Рецепт за природни препарат за штитну жлезду Јелене Јовичић
Састојци:
- ½ кг меда са саћем
- ½ л чистог алкохола
- ½ л чисте алое
- 1 л квалитетног црног вина
- ½ кг зрелих крушака
- 200 г цикорије
Припрема:
Све састојке ставите у блендер и измиксајте заједно са саћем. Добијену смесу сипајте у велику теглу, затворите, и обложите алуминијумском фолијом да се заштити од светлости. Теглу држите 7 дана у фрижидеру, повремено промешајте.
Након седам дана, процедите и сипајте у флаше, чувајте у фрижидеру.
Дозирање:
Узимати по једну супену кашику ујутру наташте и једну увече, најмање пола сата пре јела.
ВАЖНА НАПОМЕНА:
Овај текст има информативни карактер и не представља замену за стручно мишљење лекара. Уколико имате проблеме са штитном жлездом, обавезно се консултујте са ендокринологом пре него што започнете било какву алтернативну терапију.