Jelena Jovičić podelila recept za PRIRODNI preparat za ŠTITNU ŽLEZDU - Sastojci su jednostavni, glumica tvrdi da je OZDRAVILA
Jeleni Jovičić dijagnostikovana je autoimuna bolest i nodusi na štitnoj žlezdi koji zahtevaju praćenje. Uz pomoć alternativnog leka za koji je podelila recept, glumica kaže da su joj se nodusi na štitnoj žlezdi smanjili
Poznata glumica Jelena Jovičić godinama je imala problem sa štitnom žlezdom, a da to uopšte nije ni znala. Kako kaže, sve je otkrila sasvim slučajno – na rutinskom sistematskom pregledu koji joj je, kako se ispostavilo, bukvalno promenio život.
U iskrenom gostovanju u emisiji „Vodič za zdrav život“ sa Danielom Davidov Kesar, Jelena je otvoreno govorila o svom pozivu, roditeljstvu, ali i borbi sa autoimunom bolešću štitne žlezde – dijagnozom sa kojom se suočava ogroman broj žena u Srbiji. Međutim, umesto da se potpuno osloni na klasičnu terapiju, odlučila je da pruži šansu i prirodnoj medicini – i nije se pokajala.
“Doktorka mi je tokom ultrazvuka rekla: ‘Imate autoimunu bolest, nepravilnog je oblika i imate čvoriće. Lek ne postoji, osim doživotne terapije selenom.’” – ispričala je glumica.
Recept koji joj je spasao zdravlje
Nekoliko meseci kasnije, dok je gledala televizijsku emisiju o alternativnim metodama lečenja, čula je doktorku koja je govorila o prirodnoj terapiji za Hašimoto sindrom i probleme sa štitnom žlezdom. Odmah je zabeležila recept, pripremila preparat i počela da ga koristi – u ciklusima od nekoliko meseci.
“Posle dve godine korišćenja, nodusi su se smanjili. I lekari su bili iznenađeni. Neki su me odgovarali, ali se vodim mišlju Laneta Gutovića – 'što ne može da škodi, možda koristi'.”, prenosi Blic Žena.
Recept za prirodni preparat za štitnu žlezdu Jelene Jovičić
Sastojci:
- ½ kg meda sa saćem
- ½ l čistog alkohola
- ½ l čiste aloe
- 1 l kvalitetnog crnog vina
- ½ kg zrelih krušaka
- 200 g cikorije
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte zajedno sa saćem. Dobijenu smesu sipajte u veliku teglu, zatvorite, i obložite aluminijumskom folijom da se zaštiti od svetlosti. Teglu držite 7 dana u frižideru, povremeno promešajte.
Nakon sedam dana, procedite i sipajte u flaše, čuvajte u frižideru.
Doziranje:
Uzimati po jednu supenu kašiku ujutru natašte i jednu uveče, najmanje pola sata pre jela.
VAŽNA NAPOMENA:
Ovaj tekst ima informativni karakter i ne predstavlja zamenu za stručno mišljenje lekara. Ukoliko imate probleme sa štitnom žlezdom, obavezno se konsultujte sa endokrinologom pre nego što započnete bilo kakvu alternativnu terapiju.