КАО ДА СУ МРСНЕ, А НИСУ: Посне пљескавице, ево како да направите главно јело за час и заборавићете на оне са месом
Ове пљескавице су одлична опција и за вегане, јер не садрже месо, јаја, ни млечне производе.
09.03.2025.
09:29
Коментари (0)
Посне пљескавице су савршен избор за све љубитеље укусних, здравих и брзоспремљивих јела. Са богатим укуса и текстура, ове пљескавице су одлична алтернатива традиционалним месним пљескавицама.
Састојци
- 400 г пшеничних пахуљица
- 280 г лука
- 4-6 чена белог лука
- 1 кашичица љуте паприке
- 1 кашика слатке паприке
- 1 кашика першуна
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 кашика уља
- Со и бибер
Прокувати пахуљице у врелу воду.
У тигањ ситно исецкани лик продинстати, а затим помешати са пахуљицама. Додати першун и ситно сецкан бели лук, као и све зачине.
Трудите се да што више прстима изгњечите, како би разбили све пахуљице и грудвице.
Кад све то лепо сједините, науљите руке и формирате пљескавице или ћевапе по избору.
На загрејано уље и на средњој температури пржите.
Детаљније о начину припреме можете видети у видеу Саце рецепти.