KAO DA SU MRSNE, A NISU: Posne pljeskavice, evo kako da napravite glavno jelo za čas i zaboravićete na one sa mesom
Ove pljeskavice su odlična opcija i za vegane, jer ne sadrže meso, jaja, ni mlečne proizvode.
Posne pljeskavice su savršen izbor za sve ljubitelje ukusnih, zdravih i brzospremljivih jela. Sa bogatim ukusa i tekstura, ove pljeskavice su odlična alternativa tradicionalnim mesnim pljeskavicama.
Sastojci
- 400 g pšeničnih pahuljica
- 280 g luka
- 4-6 čena belog luka
- 1 kašičica ljute paprike
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašika peršuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika ulja
- So i biber
Prokuvati pahuljice u vrelu vodu.
U tiganj sitno iseckani lik prodinstati, a zatim pomešati sa pahuljicama. Dodati peršun i sitno seckan beli luk, kao i sve začine.
Trudite se da što više prstima izgnječite, kako bi razbili sve pahuljice i grudvice.
Kad sve to lepo sjedinite, nauljite ruke i formirate pljeskavice ili ćevape po izboru.
Na zagrejano ulje i na srednjoj temperaturi pržite.
Detaljnije o načinu pripreme možete videti u videu Sace recepti.