Кремпита која успева из првог пута: Нема ко је није похвалио, а овај рецепт ће вам тражити сви
Преукусно и лако.
Кремпита никада не излази из моде, а право је време да се подсетите њеног једноставног, али доброг укуса.
Ово је један од најпопуларнијих десерта на нашим просторима, а овај рецепт ће вас уверити и зашто је то тако.
Састојци и количина:
- 1 паковање лиснатог теста
- 2 јајета
- литар млека
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 1 кесица ванилин шећера
- око 100 г брашна
- 120 г шећера
- шећер у праху за посипање
Начин припреме:
Лиснато тесто развуцеите на радној површини, па поделите да добијете две равномерне коре.
Одвојте чашу млека са стране, а остатак ставите да се кува. У чинију помешајте остале састојке, па додајте у млеко.
Мешајте их док смеса не постане скроз густа, па ставите у фрижидер на 20 минута.
Коре ставите да се запеку 15 минута на 200 степени.
Једну кору искористите као базу, па је прекријте свим филом. Преклопите другом кором, па онда вратите у фрижидер да се хлади што дуже.
Поспите преко шећер у праху и сервирајте. Пријатно!