Krempita koja uspeva iz prvog puta: Nema ko je nije pohvalio, a ovaj recept će vam tražiti svi
Preukusno i lako.
Krempita nikada ne izlazi iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa.
Ovo je jedan od najpopularnijih deserta na našim prostorima, a ovaj recept će vas uveriti i zašto je to tako.
Sastojci i količina:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2 jajeta
- litar mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 kesica vanilin šećera
- oko 100 g brašna
- 120 g šećera
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme:
Lisnato testo razvuceite na radnoj površini, pa podelite da dobijete dve ravnomerne kore.
Odvojte čašu mleka sa strane, a ostatak stavite da se kuva. U činiju pomešajte ostale sastojke, pa dodajte u mleko.
Mešajte ih dok smesa ne postane skroz gusta, pa stavite u frižider na 20 minuta.
Kore stavite da se zapeku 15 minuta na 200 stepeni.
Jednu koru iskoristite kao bazu, pa je prekrijte svim filom. Preklopite drugom korom, pa onda vratite u frižider da se hladi što duže.
Pospite preko šećer u prahu i servirajte. Prijatno!