КРОМПИР НА САСВИМ ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Направите преукусне КРОКЕТЕ и уживајте у сваком залогају
Хрскави споља, мекани изнутра, идеални су као прилог уз месо, рибу или салату, али и као самостални оброк уз умак по избору.
Крокети од кромпира су један од оних класичних прилога или грицкалица којима је тешко одолети, а једноставни су за припрему и богати укусом што их чини омиљеним јелом.
Састојци
- 1,5 кг кромпира
- 2 јаја
- Со, бибер
- 100 г маргарина
- Уље
Кромпир прво обарите. Затим га изгњечите, посолите и додајте бибер по укусу. Маргарин исецкајте на коцкице и опет све заједно изгњечите, а затим помешајте.
У другу посуду раздвојте беланца, а жуманца додајте у смесу са кромпиром и добро измешајте.
У врећицу за шлаг или за замрзивач сипајте смесу са кромпиром. Истисните смесу у дуж, а затим ножем формирајте дужине крокета по избору.
У једну посуду сипајте брашно, а у другу презле.
Крокете прво уваљајте у брашно и оставите да одстоји, док умутите беланца. Затим крокете прво уваљајте у беланца, па затим у презле.
Заледите их 1 сат пре пржења.
Након тога су спремни за печење или пржење, а уз омиљени умак их послужите.
Детаљније о начину припреме можете погледати на видеу Сузана Суб.