Најукуснији ПОСНИ гулаш са шампињонима: Једном када припремите ово јело постаће редован део ваше трпезе
Овај рецепт је одличан за дане поста, али и за оне који преферирају биљне оброке.
Посни гулаш са шампињонима је идеалн избор за све оне који желе лаган, али богат оброк пун укуса.
Састојци
- 500 г шампињона
- Пола празилука
- 1 главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 1 кашичица брашна
- 1 кашичица црвене паприке
- 1 кашичича љуте туцане паприке
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица вагете
- 2 ловорова листа
- Мало соли
- 150 мл сока од парадајза
- 150 мл воде
Ситно исецкајте половине празилука, шампињоне, бели лук, главицу црног лука, а шаргарепу изрендајте.
У шерпу загрејте уље и додајте лук, празилук и шаргарепу, мало посолите и промешајте. Када лук омекша, додајте шампињоне и наставите са мешањем.
Када испари вода, додајте брашно, црвену паприку и туцану паприку, а затим налијте соком од парадајиза и водом. Промешајте и додајте суви зачин, бибер и ловоров лист. Промешајте и поклопите, да се крчка на средњој ватри. На крају додајте бели лук.
Гулаш можете послужити са обареним макаронама.
Детаљније о начину припреме можете погледати на видеу Шта за ручак?