Неодољиви мали залогаји пуни укуса: Штрудла са јагодама и еурокремом као ФАНТАЗИЈА која обара с ногу
Колач који комбинује мекану, ваздушасту кору, освежавајуће воће и неодољиву кремасту чоко-лешник ноту.
Ако волите сочне десерте који се лако припремају, роловани колач са јагодама је прави избор, а успут је брз и укусан десерт уз кафу.
Састојци
Тесто
- 75 г брашна
- 35 г кукурузног брашна
- 1 прашак за пециво
- 5 јаја
- 100 г шећера
- 1 ванил шећер
- Прстохват соли
Намаз
- 80 г еурокрема
Фил
- 250 г маскарпоне сир
- 1 ванил шећер
- 50 г шећера у праху
- 8 г густина
- 250 мл павлаке
Декорација
- 75 г еурокрема
- Јагоде или воће по избору
Ставите брашно, кукурузно брашно и прашак за пециво у посуду и два пута просијте смесу.
Јаја разбијте у велику посуду, а затим додајте шећер, ванил шећер, и со. Умутите смесу на највећој брзини око 10 минута, док не постане светложута и прозрачна смеса. У смесу додајте просијано брашно.
Плех обложите папиром за печење и смесу налијте равномерно по целом плеху. Ставите колач у загрејану рерну и пеците на 200 Ц 10 минута или док не порумени.
Колач преврните на крпу и пресеците га на пола. Затим обе половине крпом увијајте на унутра и оставите у фрижидеру на 30 минута.
Помешајте у посуду састојке за фил и мешајте док се смеса не сједини.
Половине теста премажите еурокремом једнако,а затим равномерно нанесите и смесу за фил.
Ножем изрежите на једнаке траке. Узмите траке и замотајте их.
Ставите смотане комаде колача на комад папира. На врх ставите мало смесе фила и еурокрема, а затим јагоде или воће по избору.
Детаљније о начину припреме можете видети на видеу Коокмутсјес.