KROMPIR NA SASVIM DRUGAČIJI NAČIN: Napravite preukusne KROKETE i uživajte u svakom zalogaju
Hrskavi spolja, mekani iznutra, idealni su kao prilog uz meso, ribu ili salatu, ali i kao samostalni obrok uz umak po izboru.
Kroketi od krompira su jedan od onih klasičnih priloga ili grickalica kojima je teško odoleti, a jednostavni su za pripremu i bogati ukusom što ih čini omiljenim jelom.
Sastojci
- 1,5 kg krompira
- 2 jaja
- So, biber
- 100 g margarina
- Ulje
Krompir prvo obarite. Zatim ga izgnječite, posolite i dodajte biber po ukusu. Margarin iseckajte na kockice i opet sve zajedno izgnječite, a zatim pomešajte.
U drugu posudu razdvojte belanca, a žumanca dodajte u smesu sa krompirom i dobro izmešajte.
U vrećicu za šlag ili za zamrzivač sipajte smesu sa krompirom. Istisnite smesu u duž, a zatim nožem formirajte dužine kroketa po izboru.
U jednu posudu sipajte brašno, a u drugu prezle.
Krokete prvo uvaljajte u brašno i ostavite da odstoji, dok umutite belanca. Zatim krokete prvo uvaljajte u belanca, pa zatim u prezle.
Zaledite ih 1 sat pre prženja.
Nakon toga su spremni za pečenje ili prženje, a uz omiljeni umak ih poslužite.
Detaljnije o načinu pripreme možete pogledati na videu Suzana Sub.