Најлепши ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД од ЈАГОДА по рецепту Џејмија Оливера - Слаткиш од само 5 састојака пун хрскавих комадића пуслице
Ако волите Џејмијеве једноставне и домишљате рецепте, овај домаћи сладолед од јагода и ваниле ће вас освојити на први залогај.
Кремаст је, воћан, са хрскавим комадићима пуслице прави летњи ужитак без апарата и муке.
Састојци:
- 600 г свежих јагода
- 100 г шећера
- 600 мл слатке павлаке
- 1 конзерва кондензованог млека (око 400 мл)
- 3 куповне пуслице (око 75 г укупно)
Припрема:
Очистите и оперите јагоде, па их исеците на комаде. У тигањ сипајте шећер и отопите га док не постане златни карамел. Додајте јагоде у карамел и пржите неколико минута док не пусте сок и постану мекане. Протисните смесу кроз цедиљку да добијете гладак сос.
Умутите слатку павлаку док не постане чврста, па додајте кондензовано млеко и лагано сједините. Измрвите две пуслице руком и додајте их у павлаку, промешајте лагано. Сипајте смесу у посуду, прелијте сосом од јагода, па по врху измрвите још једну пуслицу и благо прошарајте кашиком. Ставите у замрзивач на најмање 4 сата, док се потпуно не стегне.
Србија Данас/Информер/Пренела Ј.Ш.