Лагана и летња МУСАКА ОД ТИКВИЦА као из ресторана - Кремаст и сочан оброк, спрема се једноставно, а мирише на детињство
Ако тражите савршен ручак за топле дане, ова лагана и летња мусака од тиквица биће право откровење! Кремаста, мирисна и лагана – спрема се без муке, а укус враћа у детињство.
Тиквице су право летње благо – лагане су, освежавајуће и савршено се уклапају у једноставна јела попут мусаке. Ова варијанта се пече у рерни, не садржи тешке састојке, а резултат је кремаст, сочан и лаган оброк који подсећа на домаћу кухињу наших бака.
Најбоље од свега – припрема је брза и лака, а цела кућа ће замирисати већ након првих 10 минута печења. Савршено за недељни ручак или лагану вечеру, ова мусака постаје омиљени рецепт свакоме ко је проба.
Састојци
2 беле тиквице
3 млада црна лука
300-400гр млевеног меса по вашем избору
Першун, бибер, кари, суви зачин, со, уље.
3 јаја
100гр брашна
1 парадајз
250мл неутралне павлаке
100гр моцареле или пармезана
Пећи у загрејаној рерни на 200ц/20-25мин.