ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ идеалне за Васкс - Овом посластицом одушевите своје укућане и улепшајте најсрећнији празник
Ледене коцке су спој чоколадног, кремастог и освежавајућег укуса.
Доста је било премишљања шта да спремите за Васкрс. Доносимо вам рецепт за колач који ће обожавати сви који дођу да вас посете током празника.
Састојци за кору:
- 6 јаја
- 120 г шећера
- 30 г какао праха
- 120 г брашна
- прашак за пециво
За прелив:
- 300 мл воде
- 250 г шећера
За фил:
- 1 л млека
- 200 г шећера
- 80 г густина
- 80 г брашна
- 250 г путера
На врху:
- 300 мл слатке павлаке
- 200 г црне чоколаде
Припрема:
Умутите беланца уз постепено додавање шећера док не очврсне. Затим, мутити са жуманцима. Додајте суве састојке и лагано сједините кашиком или жицом.
Сипајте у науљену и благо побрашњену дубоку тепсију. Пеците 15 - 20 минута на 200°Ц или док не порумени.
Прокувајте воду са шећером. Избоцкајте кору и прелијте овим сирупом док је врела. Оставите да се охлади док у међувремену припремате фил.
У млеко размутите брашно и густин тако да нема грудвица. Млеко са шећером загрејте до кључања. Мешати непрестано да не загори. Када прокључа, додајте мешавину брашна и густина и мутите док се не згусне.
Склоните са ватре, додајте путер и промешајте. Оставите да се скроз охлади. Након хлађења, фил измутите миксером и равномерно распоредите преко коре.
Слатку павлаку загрејте скоро до тачке кључања, па додајте изломљену чоколаду. Мешајте на умереној температури док се чоколада не истопи. Прелијте колач.
Охладите у фрижидеру бар 5 сати пре служења, а најбоље преко ноћи. Пријатно!