ЛЕТЊИ РУЧАК БЕЗ МУКЕ: Пилетина и кромпир из једне чиније – зачиниш, запечеш и готово! Готово за 5 минута, идеално за врућине и целу породицу
Ако тражите брз, укусан и лаган ручак који не захтева сате проведене крај шпорета, ова комбинација пилетине и кромпира је идеалан избор за топле летње дане. Готова је за свега 5 минута припреме, а печење одради све уместо вас!
Лети нико не жели да стоји поред шпорета док напољу гори асфалт. Зато су јела „све у једном“ – која се зачине у једној чинији и ставе да се пеку – права благодет. Овај рецепт за сочну пилетину и кромпир са ароматичним зачинима је сјајан избор за породични ручак, без компликација. Уз сезонску салату, добићете комплетан оброк који сви воле, а ви ћете имати више времена за уживање.
Састојци:
- 500 г пилећег белог меса (или батака, по избору)
- 500 г кромпира
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица црвене зачинске паприке
- 1 кашичица сувог биљног зачина (или домаће суве мешавине)
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- Со и бибер по укусу
- Свежи першун за декорацију (опционо)
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на крупније коцке.
Пилеће месо оперите и исеците на веће комаде (ако користите бело месо).
У великој чинији помешајте месо и кромпир са свим зачинима и уљем. Добро измешајте да се све равномерно обложи.
Сипајте све у ватросталну посуду или плех обложен папиром за печење.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 40–50 минута, док кромпир не постане златно-смеђи, а месо потпуно печено.
По жељи поспите свежим першуном и послужите уз сезонску салату.